• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

LIVE 21:45. Moldova – Cehia

27 mar 2023 de Victor Daghi

LIVE – TV PRIME

 

MOLDOVA - CEHIA

 

27 martie. Chișinău. Stadionul Zimbru

 

Arbitru: Daniel SCHLAGER  

Asistenți: Christian DIETZ și Robert KEMPTER

Al 4-lea oficial: Tobias REICHEL

Arbitrul asistent video: Sascha STEGEMANN

Asistentul arbitrului video: Pascal MULLER (toți, Germania)

 

Moldova: 23.Dorian RAILEAN, 4.Victor MUDRAC, 5.Veaceslav POSMAC, 7.Serafim COJOCARI, 8.Nichita MOȚPAN, 9.Ion NICOLAESCU, 10.Vitalie DAMAȘCAN, 11.Mihail CAIMACOV, 14.Artur CRACIUN, 21.Ioan-Călin REVENCO, 22.Vadim RAȚĂ (c)

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 12.Cristian AVRAM, 2.Alexandr BELOUSOV, 3.Mihail ȘTEFAN, 6.Cristian DROS, 13.Maxim COJOCARU, 15.Ion JARDAN, 16.Victor STÎNĂ, 17.Victor BOGACIUC, 18.Marius IOSIPOI, 19.Virgiliu POSTOLACHI, 20.Sergiu PLATICA  

Antrenor: Serghei CLEȘCENCO  

 

Cehia: 23.Jiri PAVLENKA, 2.Vaclav JEMELKA, 3.Tomas HOLES, 4.Jakub BRABEC, 5.Vladimir COUFAL, 7.Antonin BARAK, 9.Adam HLOZEK, 11.Jan KUCHTA, 15.David JURASEK, 19.Tomas CVANCARA, 22.Tomas SOUCEK (c)

Rezerve: 1.Tomas VACLIK, 16.Jindrich STANEK, 6.Jaroslav ZELENY, 8.Lukas SADILEK, 10.Mojmir CHYTIL, 12.Ondrej LINGR, 13.David DOUDERA, 14.Martin VITIK, 17.Vaclav CERNY, 18.Matej JURASEK, 20.Petr SEVICK

Antrenor: Jaroslav SILHAVY  

 

Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi al doilea meci din preliminariile Campionatului European 2024. Adversara noastră este selecționata din Cehia. Partida se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Prime, doar pe teritoriul Republicii Moldova. Începutul la ora 21:45.

 

Biletele sunt disponibile online pe site-ul BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 50 de lei.

 

Daniel Schlager va arbitra meciul Moldova - Cehia. El va fi ajutat de către asistenţii Christian Dietz și Robert Kempter. Al patrulea oficial va fi Tobias Reichel. Arbitrul asistent video va fi Sascha Stegemann, iar asistentul arbitrului video - Pascal Muller (toți, Germania).  

 

Observator de arbitri UEFA a fost delegat Bernardino Gonzalez Vazquez (Spania), ofițer de securitate UEFA – Vincentius Bernardus Egbers (Țările de Jos), iar delegat UEFA – Vito Di Gioia (Italia).  

 

Jocul cu Cehia va fi cu numărul 273 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 52 de victorii, 62 egalități și 158 de înfrângeri. Golaveraj: 214-460.  

 

În meciul cu feroezii, Veaceslav Posmac a jucat partida cu numărul 60 în tricoul Naționalei Moldovei, iar Serafim Cojocari a debutat pentru tricolori.

 

Ion Nicolaescu a înscris golul egalizator în meciul de vineri cu Feroe. Este a 10-a reușită a atacantului la Naționala Moldovei în cele 32 de partide jucate. Pe primul loc în TOPUL golgheterilor se află selecționerul Serghei Cleșcenco, cu 11 reușite.  

 

                                                                                                             Meciuri jucate în grupa E

 

                                                                                                                Clasamentul la zi

 

 

Programul complet al meciurilor în grupa E îl găsești AICI.
 

Ion Jardan poate bifa azi a 50-a partidă pentru tricolori, Mihail Caimacov - a 20-a, Victor Mudrac - a 10-a, iar Victor Straistari și Mihail Ștefan pot debuta la Națională.

 

Selecționerul Serghei Cleșcenco nu poate conta azi pe serviciile mijlocașilor Artur Ionița (Pisa, Italia), Mihai Plătică (FC Petrocub), Eugeniu Cociuc (Pyunik, Armenia) și a fundașilor Oleg Reabciuk (Olympiacos, Grecia), Vadim Bolohan (FC Milsami), toți accidentați. Apărătorul Vladislav Baboglo (Oleksandria, Ucraina) nu a putut veni în cantonamentul de la Vadul lui Vodă din cauza războiului din Ucraina. Un alt fundaș, Igor Armaș de la FC Volunari, România, și-a anunțat retragerea de la Națională.

 

Reprezentativa din Cehia (locul 38 în clasamentul FIFA) s-a clasat pe locul 4 în grupa A2 la ultima ediție a Ligii Națiunilor, retrogradând în Liga B. Adversarul nostru de astăzi a obținut o victorie, 2-1 cu Elveția, o remiză, 2-2 cu Spania, fiind învins în celelalte 4 meciuri, 0-2 și 0-4 cu Portugalia, 0-2 cu Spania și 1-2 cu Elveția.

 

Antrenorul echipei este Jaroslav Šilhavý (61 ani). El se află la cârma reprezentativei cehe din anul 2018, cu mențiunea că în perioada 2001-2009 a fost antrernor secund la Naționala cehă.

 

Moldova a mai jucat până acum 2 meciuri cu cehii la nivel de echipe reprezentative. Bilanț: 2 înfrângeri. Golaveraj: 0-7.

 

12.10.2002 Moldova - Cehia 0-2 prel. CE 2004

11.06.2003 Cehia - Moldova 5-0 prel. CE 2004

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.  

 

Citește și...

1. Lotul Naționalei Moldovei pentru meciurile cu Insulele Feroe și Cehia

2. Naționala. Tricolorii s-au reunit la Vadul lui Vodă pentru meciurile cu Insulele Feroe și Cehia. Vezi imagini de la primul antrenament

3. Naționala. Programul oficial al meciului Moldova – Feroe

4. Naționala. Turneu de teqball în cantonamentul tricolorilor

5. Naționala. Tricolorii în acțiune. Vezi secvențe foto și video de la antrenament

6. Vladislav Baboglo, convocat în premieră la Națională. Citește povestea lui

7. Victor Stână, convocat la Națională pentru meciurile cu Feroe și Cehia

8. Igor Armaș și-a încheiat evoluțiile la Naționala Moldovei. Mesajul fostului căpitan al Echipei Țării

9. Naționala. Reabciuk out! Vine Cojocari

10. Naționala. Concurs de freestyle în 3

11. Naționala. Vezi imagini de la ultimul antrenament al tricolorilor înaintea meciului cu Feroe

12. Armaș a primit tricoul cu numărul 83

13. Moldova – Feroe 1-1

14. Conferința de presă a selecționerului Serghei Cleșcenco după meciul cu Feroe

15. Naționala. Penalty Challenge

16. Moldova - Feroe 1-1. Rezumat

17. Naționala. Programul oficial al meciului Moldova – Cehia

18. Conferința de presă dinaintea meciului Moldova - Cehia. Serghei Cleșcenco și Vadim Rață