• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Ion Nicolaescu, în mare formă! Internaționalul moldovean a reușit un poker pentru Beitar

17 dec 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean Ion Nicolaescu a reușit un poker și o pasă de gol în meciul pe care echipa sa, Beitar Ierusalim, l-a jucat cu Maccabi Netanya în etapa a 14-a din Ligat Ha’Al, prima divizie din Israel. Nicolaescu a marcat în minutele 4, 10, 79 și 90+3. Columbianul Danilo Moreno și ivorianul Trazie Thomas au punctat în minutele 19 și, respectiv, 31, pentru 4-0, care a fost și scorul primei reprize. De notat faptul că coautor la golul lui Moreno a fost jucătorul moldovean. În partea a doua meciului Maccabi Netanya a înscris 3 goluri, prin israelianul Eden Kartsev (min. 59) și sârbul Igor Zlatanovici (min. 60 și 72, din penalty), reducând scorul până la 3-4. Însă Ion Nicolaescu din nou a ieșit în evidență, punctând încă de două ori, în minutele 79 și 90+3 pentru 6-3, acesta fiind scorul final al meciului. Datorită acestui succes, Beitar a acumulat 16 puncte și a urcat pe locul 7 în clasamentul Ligat Ha’Al.

 

Atacantul moldovean a marcat în al treilea meci consecutiv și a ajuns la cota 11 goluri în 11 meciuri jucate în actuala stagiune. Anterior, Nicolaescu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în 5 partide din campionatul Israelului (Ligat Ha’Al), 2-3 cu Maccabi Bnei Raina, 1-2 cu Hapoel Hadera, 2-0 cu Ironi Kiryat Shmona, 2-0 cu Ashdod și 1-4 cu Maccabi Haifa, într-un joc din Toto Cup Ligat Al, 1-3 cu Ironi Kiryat Shmona și în Cupa Israelului, 4-0 cu Kafr Qasim.

 

În clasamentul golgheterilor din Ligat Ha’Al, Nicolaescu, cu 9 goluri, împarte locurile 1-4 cu israelienii Omer Atzili de la Maccabi Haifa, Rotem Hatuel de la Hapoel Be'er Sheva și sârbul Igor Zlatanovici de la Maccabi Netanya.

 

Vă reamintim, Ion Nicolaescu s-a transferat pe 23 septembrie la Beitar Ierusalim de la DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia). Atacantul moldovean a semnat un contract pe un an, cu opțiunea de prelungire.

 

Nicolaescu a mai evoluat în Israel, la Maccabi Petah Tikva, pentru care a jucat, în anul 2022, 15 meciuri și a marcat 5 goluri.

 

Anterior atacantul de 24 de ani născut la Chișinău a mai jucat la Zimbru Chișinău, Shakhtyor Soligorsk, FC Vitebsk (ambele, Belarus) și DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia). Cu Shakhtyor a devenit deținător al Cupei Belarusului și vicecampion național, iar cu DAC 1904 Dunajská Streda – vicecampion al Slovaciei. A jucat pentru Naționalele U19 (8 meciuri), U20 (1 partidă) și U21 (3 jocuri).

 

Pentru naționala Moldovei evoluează din anul 2018, iar de atunci el a disputat 31 de meciuri și a marcat 9 goluri. 

 

Foto: Beitar Ierusalim