• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Nicolaescu, din nou decisiv pentru Beitar. Al treilea meci consecutiv în care a marcat!

15 oct 2022 de Victor Daghi

Ion Nicolaescu este în mare formă în Israel. A înscris în al treilea meci consecutiv şi a stabilit scorul final în victoria cu 2-0 a lui Beitar Ierusalim în meciul de acasă cu Ironi Kiryat Shmona, în etapa a 8-a din Ligat Ha’Al, prima divizie din Israel.

 

Atacantul moldovean a înscris în minutul 79 pentru 2-0, iar în minutul 90 a fost schimbat. Primul gol al echipei din Ieusalim a fost marcat de columbianul Danilo Moreno Asprilla în minutul 71.

 

Nicolaescu marcase şi în precedentele două meciuri disputate în campionatul Israelului, 2-3 cu Maccabi Bnei Raina și 1-2 cu Hapoel Hadera.

 

Echipa internaționalului moldovean, Beitar Ierusalim, cu 6 puncte, a urcat pe locul 13 în clasament, fiind la egalitate de puncte cu formațiile de pe locurile 11-12, Maccabi Netanya și Hapoel Tel Aviv. 

 

Vă reamintim, Ion Nicolaescu s-a transferat pe 23 septembrie la Beitar Ierusalim de la DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia). Atacantul moldovean a semnat un contract pe un an, cu opțiunea de prelungire.

 

Nicolaescu a mai evoluat în Israel, la Maccabi Petah Tikva, pentru care a jucat, în anul 2022, 15 meciuri și a marcat 5 goluri.

 

Anterior atacantul de 24 de ani născut la Chișinău a mai jucat la Zimbru Chișinău, Shakhtyor Soligorsk, FC Vitebsk (ambele, Belarus) și DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia). Cu Shakhtyor a devenit deținător al Cupei Belarusului și vicecampion național, iar cu DAC 1904 Dunajská Streda – vicecampion al Slovaciei. A jucat pentru Naționalele U19 (8 meciuri), U20 (1 partidă) și U21 (3 jocuri).

 

Pentru naționala Moldovei evoluează din anul 2018, iar de atunci el a disputat 31 de meciuri și a marcat 9 goluri. 

 

Foto: Beitar Ierusalim