• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Ion Nicolaescu, al șaptelea gol al sezonului în Israel!

11 dec 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean Ion Nicolaescu a deschis scorul în minutul 17 al meciului din Cupa Israelului, pe care echipa sa, Beitar Ierusalim, l-a jucat cu Kafr Qasim. În minutul 51 Nicolaescu a șutat puternic spre poartă, provocând autogolul lui Yazan Nasar (2-0). Columbianul Danilo Moreno, în min. 69 și israelianul Bar Cohen, în min. 72, au ridicat scorul la 4-0, care a fost și rezultatul final

 

Cupa Israelului este a doua competiție ca valoare din Israel, după campionatul Israelului (Ligat Ha’Al).

 

Este a șaptea reușită a atacantului moldovean în cele 10 meciuri jucate în actuala stagiune. Nicolaescu marcase în 5 partide din campionatul Israelului (Ligat Ha’Al), 2-3 cu Maccabi Bnei Raina, 1-2 cu Hapoel Hadera, 2-0 cu Ironi Kiryat Shmona, 2-0 cu Ashdod și 1-4 cu Maccabi Haifa, și într-un joc din Toto Cup Ligat Al, 1-3 cu Ironi Kiryat Shmona.

 

Vă reamintim, Ion Nicolaescu s-a transferat pe 23 septembrie la Beitar Ierusalim de la DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia). Atacantul moldovean a semnat un contract pe un an, cu opțiunea de prelungire.

 

Nicolaescu a mai evoluat în Israel, la Maccabi Petah Tikva, pentru care a jucat, în anul 2022, 15 meciuri și a marcat 5 goluri.

 

Anterior atacantul de 24 de ani născut la Chișinău a mai jucat la Zimbru Chișinău, Shakhtyor Soligorsk, FC Vitebsk (ambele, Belarus) și DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia). Cu Shakhtyor a devenit deținător al Cupei Belarusului și vicecampion național, iar cu DAC 1904 Dunajská Streda – vicecampion al Slovaciei. A jucat pentru Naționalele U19 (8 meciuri), U20 (1 partidă) și U21 (3 jocuri).

 

Pentru naționala Moldovei evoluează din anul 2018, iar de atunci el a disputat 31 de meciuri și a marcat 9 goluri. 

Foto: Liat Avshalomi