Mesajul președintelui FMF - Leonid Oleinicenco

Vă salutăm și vă mulțumim că ați intrat pe pagina noastră!
Spațiul online e atât de aglomerat, încât crearea unei pagini noi trebuie să fie o acțiune bine argumentată.
Și totuși noi am decis că trebuie.

10-06-2024 de Almat Aidarbekov
| Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova

Primul Ambasador al Kazahstanului cu reședința în Chișinău, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a vorbit despre activitatea sa, relațiile bilaterale, dar și despre participarea Naționalei de fotbal a Kazahstanului la un turneu internațional desfășurat în țara noastră.

// CONTINUARE //

05-06-2024 de Serghei Butelschii
| Secretar general al FMF

În anul 2024, FMF are un un calendar încărcat cu evenimente sportive atât cu caracter intern, cât și evenimente internaționale. Începând cu evenimentele în cadrul Programului “Fotbal în Școli”, până la organizarea meciurilor Echipelor Naționale - toate sunt evenimente importante pentru prezentul și pentru viitorul fotbalului moldovenesc.

// CONTINUARE //

31-05-2024 de Serghei Ursul
| Director Echipe Naționale FMF

În perioada 8 - 12 Mai, la Chișinău, pe arena din parcul “La Izvor”, s-a desfășurat turneul internațional de fotbal “Socca EuroCup 2024”. Este campionatul european la un gen de fotbal, care devine tot mai popular.

// CONTINUARE //

27-05-2024 de Leonid Oleinicenco
| Presedinte al FMF

Prestația FC Petrocub în sezonul 2023 / 2024 a demonstrat încă o dată - fotbalul e despre muncă în echipă și motivare mai mult decât despre altceva. Fără îndoială, fotbalul necesită resurse financiare. Dar finanțele nu pot substitui procesul educațional, munca în echipă și motivarea.

// CONTINUARE //

24-01-2024 de Dănuț Oprea
| Director tehnic al FMF

În 2023 a fost anunțată public inițiativa de constituire a Academiei Federației Moldovenești de Fotbal. Această inițiativă este o decizie conștientă și argumentată, și reprezintă o etapă importantă în impulsionarea dezvoltării industriei moldovenești de fotbal.FMF constant a investit resurse și eforturi în instruiri și dezvoltarea competențelor specifice fotbalului dar, formarea Academiei este o etapă nouă - mai calitativă și mai sistematizată.

// CONTINUARE //

05-12-2023 de Serghei Butelschii Leonid Oleinicenco

Industria română a fotbalului este o parte egală în cadrul industriei europene a fotbalului, și fotbalul românesc are un nume puternic. Apropierea noastră geografică, susținută de apropierea noastră socială și culturală și de deschiderea colegilor noștri, permanent au impulsionat cooperarea Federației Moldovenești de Fotbal cu Federația Română de Fotbal.

// CONTINUARE //

21-11-2023 de Diana Bulgaru
| Manager Grasssroots

“Fotbal în Școli” este un proces continuu, care permanent se extinde și crește. Azi programul “Fotbal în Școli” este cu adevărat program național. În activitățile programului sunt antrenați cca 43 000 copii din 343 instituții de învățământ din toată Moldova. Programul e extins pe tot teritoriul țării, și implică tot mai multă energie și efort pentru administrare. De altă parte, “Fotbal în Școli” deja generează efecte sociale și economice pozitive, și efectele vor deveni tot mai puternice.

// CONTINUARE //

15-11-2023 de Serghei Butelschii Leonid Oleinicenco

Industria europeană a fotbalului este una din cele mai spectaculoase și mai apreciate din lume. Această industrie captează atenția a miliarde de oameni în toată lumea și reușește să atragă în fotbal zeci de miliarde de euro. Sunt resurse reale, care generează zeci de mii de locuri de muncă și contribuie la produsul intern brut în fiecare țară în parte - în funcție de nivelul dezvoltării industriei fotbalului. Cele mai moderne arene de fotbal, cei mai valoroși fotbaliști, cei mai talentați antrenori, cei mai experimentați medici, cei mai buni specialiști în finanțe și marketing, cele mai bune echipamente sportive, cei mai buni negociatori - industria europeană de fotbal e cea mai bună ori e între cele mai bune pe mai multe domenii de activitate social-economică. Suma acestor cunoștințe și experiențe mișcă înainte fotbalul european, și nu doar fotbalul.

// CONTINUARE //

20-10-2023 de Dănuț Oprea
| Director tehnic al FMF

Fotbalul niciodată nu e același. Probabil e valabil pentru fiecare gen de sport, dar mă refer la fotbal, pentru că fotbalul e și pasiunea, și meseria noastră. Urmărim îndeaproape meciurile echipei Naționale și permanent observăm detalii noi, importante, care ne scapă uneori în umbra scorului. O concluzie e că, în fiecare meci de fotbal există o victorie. E ceva ce învățăm și ne face mai puternici. Ceva ce ajută să vedem cum putem face un pas înainte

// CONTINUARE //

02-10-2023 de Serghei Butelschii
| Secretar general al FMF

În ultimile meciuri echipa Naționalei noastre ne-a oferit mai multe momente frumoase și motive de mândrie. Unitatea, care a apărut pe tribune când fotbaliștii Naționalei noastre au reușit să schimbe mersul jocului în meciul cu Naționala Poloniei, a fost unul din momentele fantastice pentru care oamenii iubesc fotbalul. Ăsta e farmecul fotbalului – fotbalul poate surprinde oricând! Tribunele scandau într-un glas ”Hai, Moldova!” și fluturau drapelul Moldovei, și acea unitate au generat-o fotbaliștii pe teren. În acele minute miile de spectatori prezenți în tribune, și probabil zecile de mii care au privit meciul la televizor – au devenit o familie unită și strâns legată.

// CONTINUARE //