Mesajul președintelui FMF - Leonid Oleinicenco

Vă salutăm și vă mulțumim că ați intrat pe pagina noastră!
Spațiul online e atât de aglomerat, încât crearea unei pagini noi trebuie să fie o acțiune bine argumentată.
Și totuși noi am decis că trebuie.

27-05-2024 de Leonid Oleinicenco
| Presedinte al FMF

Prestația FC Petrocub în sezonul 2023 / 2024 a demonstrat încă o dată - fotbalul e despre muncă în echipă și motivare mai mult decât despre altceva. Fără îndoială, fotbalul necesită resurse financiare. Dar finanțele nu pot substitui procesul educațional, munca în echipă și motivarea.

// CONTINUARE //

24-01-2024 de Dănuț Oprea
| Director tehnic al FMF

În 2023 a fost anunțată public inițiativa de constituire a Academiei Federației Moldovenești de Fotbal. Această inițiativă este o decizie conștientă și argumentată, și reprezintă o etapă importantă în impulsionarea dezvoltării industriei moldovenești de fotbal.FMF constant a investit resurse și eforturi în instruiri și dezvoltarea competențelor specifice fotbalului dar, formarea Academiei este o etapă nouă - mai calitativă și mai sistematizată.

// CONTINUARE //

05-12-2023 de Serghei Butelschii Leonid Oleinicenco

Industria română a fotbalului este o parte egală în cadrul industriei europene a fotbalului, și fotbalul românesc are un nume puternic. Apropierea noastră geografică, susținută de apropierea noastră socială și culturală și de deschiderea colegilor noștri, permanent au impulsionat cooperarea Federației Moldovenești de Fotbal cu Federația Română de Fotbal.

// CONTINUARE //

21-11-2023 de Diana Bulgaru
| Manager Grasssroots

“Fotbal în Școli” este un proces continuu, care permanent se extinde și crește. Azi programul “Fotbal în Școli” este cu adevărat program național. În activitățile programului sunt antrenați cca 43 000 copii din 343 instituții de învățământ din toată Moldova. Programul e extins pe tot teritoriul țării, și implică tot mai multă energie și efort pentru administrare. De altă parte, “Fotbal în Școli” deja generează efecte sociale și economice pozitive, și efectele vor deveni tot mai puternice.

// CONTINUARE //

15-11-2023 de Serghei Butelschii Leonid Oleinicenco

Industria europeană a fotbalului este una din cele mai spectaculoase și mai apreciate din lume. Această industrie captează atenția a miliarde de oameni în toată lumea și reușește să atragă în fotbal zeci de miliarde de euro. Sunt resurse reale, care generează zeci de mii de locuri de muncă și contribuie la produsul intern brut în fiecare țară în parte - în funcție de nivelul dezvoltării industriei fotbalului. Cele mai moderne arene de fotbal, cei mai valoroși fotbaliști, cei mai talentați antrenori, cei mai experimentați medici, cei mai buni specialiști în finanțe și marketing, cele mai bune echipamente sportive, cei mai buni negociatori - industria europeană de fotbal e cea mai bună ori e între cele mai bune pe mai multe domenii de activitate social-economică. Suma acestor cunoștințe și experiențe mișcă înainte fotbalul european, și nu doar fotbalul.

// CONTINUARE //

20-10-2023 de Dănuț Oprea
| Director tehnic al FMF

Fotbalul niciodată nu e același. Probabil e valabil pentru fiecare gen de sport, dar mă refer la fotbal, pentru că fotbalul e și pasiunea, și meseria noastră. Urmărim îndeaproape meciurile echipei Naționale și permanent observăm detalii noi, importante, care ne scapă uneori în umbra scorului. O concluzie e că, în fiecare meci de fotbal există o victorie. E ceva ce învățăm și ne face mai puternici. Ceva ce ajută să vedem cum putem face un pas înainte

// CONTINUARE //

02-10-2023 de Serghei Butelschii
| Secretar general al FMF

În ultimile meciuri echipa Naționalei noastre ne-a oferit mai multe momente frumoase și motive de mândrie. Unitatea, care a apărut pe tribune când fotbaliștii Naționalei noastre au reușit să schimbe mersul jocului în meciul cu Naționala Poloniei, a fost unul din momentele fantastice pentru care oamenii iubesc fotbalul. Ăsta e farmecul fotbalului – fotbalul poate surprinde oricând! Tribunele scandau într-un glas ”Hai, Moldova!” și fluturau drapelul Moldovei, și acea unitate au generat-o fotbaliștii pe teren. În acele minute miile de spectatori prezenți în tribune, și probabil zecile de mii care au privit meciul la televizor – au devenit o familie unită și strâns legată.

// CONTINUARE //

19-09-2023 de Diana Bulgaru
| Manager Grasssroots

Programul “Fotbal în Școli” are o ciclicitate tipică școlară și asta generează sentimentul unui început nou la începutul anului școlar. E perioada potrivită pentru a analiza evoluția programului, pentru a măsura progresele și a înțelege ce și cum poate fi îmbunătățit. Obiectivul programului este promovarea fotbalului nu doar în calitate de sport, ci în calitate de model de educație personală.

// CONTINUARE //

14-09-2023 de Dănuț Oprea
| Director tehnic al FMF

Adesea am întâlnit opinia că fotbalul este un joc simplu, care poate fi învățat în câteva minute. Există impresia că fotbalul e static și nu se schimbă. Și opinia, și impresia - sunt greșite. Fotbalul a evoluat permanent în paralel cu evoluția oamenilor. Evoluția cunoștințelor oamenilor și progresul tehnologiilor au influențat fotbalul și l-au schimbat. Azi fotbalul e mai dinamic și cere un efort intelectual considerabil mai mare, pentru că strategiile și tacticile de joc au devenit mai complexe.

// CONTINUARE //

11-08-2023 de Serghei Butelschii Leonid Oleinicenco

În Republica Moldova nu există deficit de canale TV și de informație în general. Dimpotrivă, avem televiziuni cu tradiții și avem nume notorii în această industrie, care produc și furnizează zilnic suficientă informație. Idea creării și construcției canalului WeSport a avut la bază alte raționamente. În Republica Moldova nu există un canal TV tematic dedicat sportului, or acest gen de canale TV există deja practic în toate țările. Istoria a arătat că canalele TV dedicate sportului acumulează audiențe foarte largi și sunt foarte solicitate. Evident, concepția și filosofia canalelor sportive diferă și WeSport nu este un copy-paste.

// CONTINUARE //