Mesajul președintelui FMF - Leonid Oleinicenco

Vă salutăm și vă mulțumim că ați intrat pe pagina noastră!
Spațiul online e atât de aglomerat, încât crearea unei pagini noi trebuie să fie o acțiune bine argumentată.
Și totuși noi am decis că trebuie.

Istoria Viitorului în schimbul Istoriei Trecutului
19 apr 2023 de Serghei Butelschi

Unul din principiile echipei Federației Moldovenești de Fotbal este: “fiecare decizie, fiecare proiect și fiecare acțiune trebuie să producă efecte pozitive în viitor.” Nu credem corect să trăim cu ziua de azi și să sacrificăm viitorul pentru un prezent mai confortabil. Echipa Federației crede că Istoria Viitorului fotbalului național trebuie să fie nu mai puțin frumoasă decât Istoria Trecutului.

Cum educăm Motivația?
04 mai 2023 de Dănuț Oprea

Deja demult am trecut peste etapa cînd încadrăm fotbalul în cuvîntul 'sport' . Termenul 'sport' e prea îngust pentru fotbal. Fotbalul e și sport, și joc intelectual, și disciplină, și cooperare, și negociere, și dedicare, și pasiune. Cînd le luăm pe toate împreună ajungem la concluzia că fotbalul e și artă, și școală de viață. Fotbalul nu e un spectacol predictibil, care se poate desfășura strict după un anumit scenariu. În dinamica jocului, fotbalul ne învață să ne adaptăm din mers și rapid la circumstanțe noi și să găsim soluții.

Fotbalul - model de educație
24 mai 2023 de Diana Bulgaru

Federația Moldovenească de Fotbal s-a implicat din primele zile atât în susținerea refugiaților din Ucraina, cât și în susținerea colegilor din Ucraina în depășirea problemelor neașteptate. Pentru oamenii educați în fotbal, spiritul de echipă și susținerea reciprocă sunt principii fundamentale. În perioada asta am urmărit o istorie care m-a impresionat și m-a convins încă o dată că fotbalul e o școală deosebită.