În fiecare meci de fotbal este o victorie

de Dănuț Oprea
| Director tehnic al FMF

Fotbalul niciodată nu e același. Probabil e valabil pentru fiecare gen de sport, dar mă refer la fotbal, pentru că fotbalul e și pasiunea, și meseria noastră.

Urmărim îndeaproape meciurile echipei Naționale și permanent observăm detalii noi, importante, care ne scapă uneori în umbra scorului.

O concluzie e că, în fiecare meci de fotbal există o victorie. E ceva ce învățăm și ne face mai puternici. Ceva ce ajută să vedem cum putem face un pas înainte.

 

Naționala nu e o echipă obișnuită. Jucătorii Naționalei fac echipă când sunt convocați și pentru perioade scurte. Acest fapt are o influență asupra interacțiunii jucătorilor în cadrul echipei.

Evident, la Națională sunt convocați cei mai pregătiți jucători - și măiestria lor contribuie la organizarea jocului. Dar, cel mai important element al Naționalei, este crearea spiritului de Echipă a Țării.

La crearea spiritului de Echipă a Țării este loc de implicare pentru noi toți - mă refer la întreaga societate, pe care o reprezintă Naționala.

 

Fiecare meci îl fac jucătorii pe teren și, de fiecare dată, calitatea jocului se ridică atât de sus, cât de sus în momentul cela au fost în stare să se ridice jucătorii.

În unele meciuri, care se încheie nu cu un scor victorios, jucătorii fac joc care merită apreciat și chiar aplaudat.

Așa un meci a fost cel cu Naționala Poloniei din 15 Octombrie, jucat în Varșovia.

Naționala Poloniei este o echipă puternică, cu jucători talentați și experimentați, valoarea cărora este bine cunoscută.

Nivelul de organizare a Naționalei Poloniei este înalt apreciat de cei mai buni specialiști. Meciul desfășurat în Varșovia presupune că Naționala Poloniei a beneficiat și de suportul extraordinar al tribunelor - care a motivat și mai mult jucătorii pe teren să obțină un rezultat puternic.

 

Pe 15 Octombrie Naționala Moldovei a jucat cu o mașina foarte organizată, inteligentă și talentată.

Naționala Poloniei a fost foarte motivată să învingă și tot meciul Naționala noastră a fost sub o presiune constantă.

Și, în aceste condiții băieții noștri nu simplu au rezistat eficient, dar au și marcat.

Această egalitate a fost, de fapt, o victorie.

 

Le mulțumim jucătorilor Naționalei pentru acest meci.

Le mulțumim pentru măiestrie și pentru caracter.

Și în mod deosebit le mulțumim pentru sentimentul de mândrie, care l-au trăit toți suporterii Naționalei, și probabil toți cetățenii Republicii Moldova.

 

Dănuț Oprea

 

Director Tehnic al FMF