Prestația FC Petrocub în sezonul 2023 / 2024

de Leonid Oleinicenco
| Presedinte al FMF

Prestația FC Petrocub în sezonul 2023 / 2024 a demonstrat încă o dată - fotbalul e despre muncă în echipă și motivare mai mult decât despre altceva.

Fără îndoială, fotbalul necesită resurse financiare. Dar finanțele nu pot substitui procesul educațional, munca în echipă și motivarea.

 

Rezultatul FC Petrocub arată cât de valoroasă e construcția și motivarea echipei și cât de departe poate ajunge o echipă motivată.

Victoria în campionatul național, împreună cu victoria în competiția pentru Cupa Moldovei, sunt rezultatul efortului managerial și al fiecărui membru al echipei.

Echipa managerială a FC Petrocub are experiențe care pot fi utile managementului tuturor cluburilor moldovenești, și FMF va încuraja acest schimb de experiențe.

 

Cluburile moldovenești suferă de insuficiență de resurse. Această problemă continuă să fie una dintre cele mai complicate și reprezintă un impediment greu în progresul fotbalului moldovenesc. Urmează, împreună cu autoritățile să identificăm soluții pentru deficitul de resurse în fotbalul moldovenesc.

Între timp vom susține dezvoltare competentelor manageriale ale cluburilor moldovenești, în special competențele de construcție și motivare a echipelor.

 

Leonid Oleinicenco,

Președinte FMF