• Fii alături de Echipa Țării

180 de școli prezente la refresh ”Fotbal în școli”

15 aug 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

 

Federația Moldovenească de Fotbal în comun cu Ministerul Educației și Cercetării a desfășurat astăzi un refresh curs pentru antrenorii implicați în proiectul ”Fotbal în școli”. La eveniment au participat peste 180 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ (câte un participant de la fiecare instituție), care au avut parte de un curs gratuit oferit de FMF.

 

Lecțiile practice și teoretice au fost predate de instructori și specialiști FMF, manageri regionali de dezvoltare: Vitalie Jurat (regiunea Nord), Vitalie Lungu (regiunea Centru), Serghei Ursul și Iurii Covtun (regiunea Est) și Alexei Gheorghiu (regiunea Sud). 
Mentori: Ivana Ciobanu, Irina Caraman, Tatiana Varenic, Igor Godina, Nicolae Caraman și Alexandru Clipca.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurata de Diana Bulgaru (manager de proiect) și Cristina Braga (manager grassroots FMF).

 

La final, antrenorii au primit certificate de participare, precum și inventar pentru desfășurarea procesului de antrenament: mingi, veste departajare și jaloane. De asemenea, peste 100 de lideri au primit licența "D" FMF.

 

FMF va organiza timp de 4 zile, în perioada 15-18 august, cursurile gratuite de instruire pentru cadrele didactice de la instituțiile de învățământ implicate în proiectul ”Fotbal în Școli”, pentru anul academic 2022-2023. 

 

”Fotbal în școli” este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației și Cercetării, proiectul este implementat cu succes în peste 280 de instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți la cursurile organizate de Federația Moldovenească de Fotbal. 

 

Prin Strategia de dezvoltare 2020-24, FMF și-a trasat 4 obiective majore cu scopul popularizării fotbalului și pentru dezvoltarea fotbalului de copii și juniori: implementarea jocului în grădinițe, lecțiile de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.