• Fii alături de Echipa Țării

FMF - UNICEF. O nouă acțiune de integrare prin fotbal a copiilor refugiați

18 iun 2022 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu UNICEF continuă implementarea proiectului comun "Fotbal pentru toți", care are ca scop consolidarea eforturilor de integrare prin fotbal a copiilor refugiați din Ucraina. În acest sens, a fost organizată o nouă acțiune social-sportivă pe stadionul orășenesc din Fălești, renovat cu sprijinul financiar al Federației Moldovenești de Fotbal și al Consiliului Raional Fălești. La eveniment au participat circa 150 de copii.

 

Toți copiii au avut parte de multă distracție și voie bună, participând la diverse jocuri mobile și ștafete sportive cu elemente de fotbal. La final, toți copiii au primit echipament sportiv.

 

La eveniment au participat șeful Direcției Generale a Educației și Culturii a Consilului Raional, Mariana Osadța, directorul Școlii sportive Fălești, Robert Turava, iar forul național a fost reprezentat de către managerii proiectelor Grassroots FMF, Diana Bulgaru și Cristina Braga.


FMF și UNICEF au semnat un acord de colaborare pentru activități sportive organizate în comun pentru integrarea copiilor refugiați în societate. 

De la începutul războiului din Ucraina, FMF s-a mobilizat pentru a ajuta refugiații din țara vecină. Forul de la Chișinău a organizat sejurul jucătorilor străini și a familiilor acestora de la cele 2 formații de top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk în Republica Moldova. 

În colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, FMF a ajutat la cazarea victimelor războiului. Timp de câteva săptămâni Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu a servit drept centru pentru refugiați. Sute de mame și copii și-au găsit adăpost în edificiile sportive ale FMF, unde au parte de hrană și toate condițiile de trai.

Totodată, FMF împreună cu Fundația UEFA pentru copii, a expediat 3 camioane de mare tonaj cu produse alimentare, de igienă și medicamente pentru spitalele de copii din Ucraina.

Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu UNICEF, Centrul de caritate pentru refugiați, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, Special Olympics Moldova, Sunshine organizează acțiuni social-sportive pentru copiii refugiați stabiliți la Chișinău.

Fotbalul nostru este pentru PACE!