• Fii alături de Echipa Țării

Federația de Fotbal, cu suportul UEFA, a expediat astăzi al doilea TIR cu ajutoare în Ucraina

11 mar 2022 de Sandu Grecu

 

Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida Fundației UEFA pentru Copii, a expediat astăzi spre Ucraina al doilea TIR cu ajutoare pentru sinistrații din țara vecină. Camionul cu produse alimentare, medicamente, produse de igienă și alte lucruri solicitate de spitalele ucrainene a plecat astăzi din Chișinău cu destinația Cernăuți. FMF a mai expedia un TIR de mare tonaj cu ajutoare pentru spitalele de copii din Ucraina săptămâna trecută, pe 2 martie.

 

Aceste ajutoare pentru vecinii noștri au fost posibile și datorită partenerilor noștri:

  

1. Jysk

2. Felicia

3. Linella

4. Magazinul Nr.1

5. Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale

6. Invitro (GBG-MLD)

7. Rogob

8. compania de transport Caticaro-Trans SRL

9. Dinotte

10. Irlux-Trans

 

Conflictul armat din Ucraina ne-a afectat enorm pe toți, inclusiv fotbalul moldovenesc. FMF s-a mobilizat pentru a ajuta refugiații din țara vecină. Forul de la Chișinău a organizat sejurul jucătorilor străini și a familiilor acestora de la cele 2 formații de top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk în Republica Moldova. 

În colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, FMF continuă să ajute victimele războiului din Ucraina. Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu de câteva zile a devenit centru pentru refugiați. Zeci de mame și copii și-au găsit deja adăpost în acest edificiu sportiv, acolo unde au parte de hrană și toate condițiile de trai.