• Fii alături de Echipa Țării

FMF, prin intermediul UEFA, a expediat primul TIR cu ajutor material în Ucraina

02 mar 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

 

Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida Fundației UEFA pentru Copii, a expediat astăzi spre Ucraina primul TIR cu ajutoare pentru sinistrații din țara vecină. Camionul încărcat cu produse alimentare, medicamente, produse de igienă, plapume și alte lucruri solicitate de spitalele ucrainene a plecat astăzi în jurul orei 13 spre Cernăuți. Zilele următoare FMF va mai expedia un TIR de mare tonaj cu ajutoare pentru spitalele de copii din Ucraina.  

 

Aseară, membrii consiliului de administrație al Fundației UEFA pentru Copii și președintele acesteia, Aleksander Čeferin, au alocat 1 milion de euro pentru a ajuta copiii din Ucraina, precum și copiii refugiați în țările vecine.

 

„Copiii sunt foarte vulnerabili în timpul conflictelor și este de datoria noastră să-i ajutăm și să le apărăm drepturile fundamentale și sănătatea lor. Datorită solidarității fotbalului european și sprijinului partenerilor noștri, vom putea oferi o parte din asistența de care copiii au nevoie urgentă în Ucraina și în țările vecine”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin pentru site-ul UEFA.com..

 

Fundația UEFA va oferi, de asemenea, un fond de urgență de 100.000 de euro pentru a ajuta copiii și refugiații din Moldova. O parte din aceste fonduri va fi folosită și pentru a furniza medicamente și consumabile spitalelor de copii din Ucraina.

 

„Trăim vremuri fără precedent, cu mii de familii ucrainene care caută adăpost în țara noastră. Acest sprijin concret din partea fotbalului european și a Fundației UEFA pentru Copii ne va ajuta să răspundem rapid nevoilor de bază ale familiilor refugiate în Moldova prin intermediul organizațiilor umanitare locale", a declarat președintele FMF, Leonid Oleinicenco pentru site-ul UEFA.com.

 

Fundația UEFA pentru Copii este o organizație de utilitate publică elvețiană, care a fost creată și și-a început activitățile pe 24 aprilie 2015. Fundația investește în prezent în 180 de proiecte și a finanțat până acum peste 400 de proiecte în 130 de țări din întreaga lume. Peste 1,8 milioane de copii au beneficiat de donațiile fundației de la înființarea acesteia.