• Fii alături de Echipa Țării

FMF desfășoară activități social-sportive pentru copiii familiilor de refugiați

28 feb 2022 de Anatolie Bodean
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, alături de întreaga comunitate fotbalistică din republică, continuă acțiunile de susținere a celor care au fost nevoiți, din cauza războiului, să-și părăsească propriile case și să găsească adăpost la noi, în Moldova. 

 

Forul național în parteneriat cu UNICEF, cluburile de fotbal, Centrul de caritate pentru refugiați, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, Special Olympics Moldova, Sunshine au organizat o acțiunie social-sportivă pentru copiii refugiați din Ucraina.

 

Evenimentul de la baza Zimbru din capitală a adunat mai mulți copii, care alături de părinții lor, au participat la diverse exerciții distractive cu elemente de fotbal, ghidați de antrenorul Anatolie Cojocari și un grup de voluntari. 

 

Scopul acestei acțiuni este promovarea unui mod sănătos de viață și a fotbalului ca instrumnent social, de consiliere emoțională și pishologică pentru cei care au de suferit din cauza războiului.

 

FMF planifică să desfășoare activități similare în toate centrele de refugiați din țară, care vor beneficia de inventarul sportiv necesare pentru acțiunile ulterioare. De asemenea, cu suportul cluburilor implicate în proiectului UEFA, Community Development Officer, vor avea loc și alte acțiuni de susținere a victimelor conflictului armat din Ucraina. 

Foto: Aurelia CIOBANU