• Support National Team

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. CSF Bălți - Zimbru

08 mai 2022 de Victor Daghi

 

CSF Bălți - Zimbru

 

8 mai. Bălți, stadionul Municipal
Arbitru: Dumitru MUNTEAN

Asistenți: Artur MACOVEI și Vadim ROȘCA

Arbitri adiționali: Ion BÎLEA și Viktor BUGENKO

Al 4-lea oficial: Vladislav LIFCIU

 

CSF Bălți: 22.Victor STRAISTARI, 2.Valeriu GAIU, 5.Alvaro BELY MEDINA, 7.Nichita MOȚPAN (c), 8.Andrei RUSNAC, 10.Zotsara RANDRIAMBOLOLONA, 19.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 20.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 23.Denis FURTUNA, 30.Petru NEAGU, 55.Anatolie PREPELIȚĂ

Rezerve: 1.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.David CEMSCHI, 11.Daniel DANU, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Piotr GHERMAN, 21.Oleg PLATNIUC, 27.Ruben Marcelo GOMEZ GARCIA

Antrenor: Serghei CEBOTARI

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 2.Cristian URSU, 3.Ștefan BURGHIU (c), 7.Armen HOVHANNISYAN, 15.Davit NALBANDYAN, 18.Gheorghe ANTON, 19.Christos MITSIS, 20.Beli MURIQI, 23.Samuel-Giani ZIMȚA, 25.Nichita HOLODOV, 27.Dumitru ROGAC

Rezerve: 35.Denis VORNIC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Joao Pinto DIAS AMONA, 6.Vlad RĂILEANU, 8.Fahd EL BAHJA, 9.Cristian DANI, 10.Rachid BALDE, 11.Olavio Fernandes DE PIHNO GOMES, 14.Ivan BUHA

Antrenor: Michele BON

 

CSF Bălți și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în ultimul meci al etapei a XXVII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Bălți va fi transmisă de platforma media divizianationala.tv.

 

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în actuala ediție de campionat. Bălțenii s-au impus în două partide, iar chișinăuienii – în una.

 

Pe 14 august 2021, în etapa a 6-a, CSF Bălți a învins cu 3-2, datorită golurilor marcate de Șilviu Șmalenea (autogol), Nichita Moțpan, Serhii Molochko, respectiv, Petru Neagu și Artur Patraș.

 

Iar pe 2 octombrie 2021, în etapa a 13-a, bălțenii au câștigat cu 2-1, datorită golului marcat de Emmanuel Chinemerem Alaribe în minutul 89. Celelalte goluri au fost marcate de Denis Furtuna, respectiv, Alexandru Bejan.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 12 martie 2022, în etapa a 20-a, la Chișinău. De data aceasta “galben-verzii” au câștigat cu 2-1, iar Ștefan Burghiu a punctat decisiv în minutul 86. Au mai înscris Armen Hovhannisyan, respectiv, Nichita Moțpan.

 

Formația chișinăuiană a mai jucat cu CSF Bălți un meci amical, pe 18 februarie 2021. Bălțenii s-au impus cu 1-0 în partida jucată pe stadionul Zimbru din Chișinău, teren sintetic. Unicul gol a fost marcat de Daniel Danu.

 

CSF Bălți a pierdut dramatic la Hîncești (2-3) în etapa a 26-a, din cauza unui gol primit în minutul 3 de prelungiri. Echipa antrenată de Serghei Cebotari, cu 30 de puncte, se situează pe locul 6, și luptă cu Zimbru și Dinamo-Auto pentru evitarea meciului de baraj.

 

Doi jucători ai formației bălțene, fundașul Anatolie Prepeliță și mijlocașul argentinian Alvaro Bely Medina au dreptul de joc în partida de azi, după ce au fost suspendați în etapa trecută.

 

În schimb, fundașul brazilian Welington Matsukichi Da Silva Taira nu poate juca azi din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Zimbru a învins Sfîntul Gheorghe cu 1-0 în etapa a 26-a, întrerupând astfel o serie negativă alcătuită din 5 meciuri fără victorie. Formația chișinăuiană, cu 27 de puncte, se situează pe locul 7 în clasament.

 

Echipa antrenată de Michele Bon este obligată să învingă la Bălți în lupta pentru evitarea locului 7. În cazul unui eșec, Zimbru va termina campionatul pe locul 7 și va juca un meci de baraj pentru păstrarea locului în Divizia Națională cu formația de pe locul 2 din Divizia A.

 

Vă reamintim că Zimbru este unica echipă moldovenească, care a participat în toate cele 31 de ediții ale Diviziei Naționale.

 

Formația chișinăuiană nu poate miza azi pe mijlocașul Alexandru Gău, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională și Cupa Moldovei Moldtelecom, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.