• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

O nouă etapă de dezvoltare a Campionatului Republicii Moldova la fotbal

28 feb 2022 de Ion Buga

Campionatul Republicii Moldova la Fotbal reprezintă una din cele patru direcții de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pe termen mediu, stabilite de echipa FMF în ”Strategia 2020-2024”.

 

În acest sens, FMF trece la o nouă etapă de dezvoltare a Campionatului Republicii Moldova la fotbal. În perspectiva creării unei Ligi profesioniste de fotbal, creșterii stabilității cluburilor participante, precum și monetizării transmisiunilor televizate, forul național anunță un parteneriat cu compania Sportrcom LTD până la finalul sezonului 2021/22, care presupune implementarea tehnologiilor de distribuire a pachetelor de date prin internet (OTT).


În condițiile în care nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul pentru a transmite Divizia Națională, toate meciurile din partea a doua a campionatului Moldovei și Cupei Moldovei Moldtelecom vor putea fi urmărite doar online, contra plată, pe platforma media divizianationala.tv. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.

 

Această platformă oferă o oportunitate fiecărui fan al fotbalului moldovenesc să contribuie la dezvoltarea cluburilor și a competiției în ansamblu. Toate încasările din difuzarea meciurilor vor fi distribuite între cluburile participante în campionat.

 

De asemenea, platforma oferă posibilitatea tuturor partenerilor interesați atât de pe piața internă, cât și din întreaga lume, să plaseze publicitatea lor în timpul transmisiunii meciurilor și rezumatelor acestora. Aceasta constituie o altă oportunitate de a susține suplimentar dezvoltarea cluburilor.

 

Pe platforma divizianationala.tv vor putea fi urmărite atât meciurile Diviziei Naționale, cât și meciurile Cupei Moldovei Moldtelecom. Pentru a viziona partidele, trebuie să vă înregistrați și să alegeți unul dintre pachetele oferite:

- Acces nelimitat (abonament pentru tot conținutul de pe platformă până la finalul campionatului 2021/22)

- Susține echipa (abonament la toate meciurile și rezumatele unei echipe până la finalul campionatului 2021/22)
- Pay-per-view (plata pentru un singur meci)

 

Prin intermediul transmisiunilor pe această platformă vor fi obținute informațiile necesare pentru a analiza și a determina direcția de dezvoltare ulterioară atât a transmisiunilor, cât și a campionatului în general:

- nivelul de interes pentru campionat
- numărul de spectatori ai transmisiunilor live ale meciurilor fiecărui club, dar și a campionatului
- determinarea nivelului de interes pentru fotbalul moldovenesc din partea potențialilor parteneri și sponsori atât de pe piața Republicii Moldova, cât și din străinătate
- geografia spectatorilor campionatului și a fiecărei echipe separat

 

Platforma divizianationala.tv va fi disponibilă online și la televizoarele Smart TV cu suportul Chromecast.


Susține echipa favorită! Susține campionatul Moldovei!