• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Procuratura Anticorupție: Persoane de la FMF - NU sunt vizate în dosare de trucare de meciuri !

16 feb 2021 de Sandu Grecu

Federația Moldovenească de Fotbal a primit un răspuns oficial de la Procuratura Anticorupție referitor la informațiile apărute în spațiul public în luna decembrie 2020, în urma unor acțiuni ale Centrului Național Anticorupție, care a reținut mai multe persoane suspecte de implicare în trucarea meciurilor de fotbal.

Vă reamintim, că mai multe surse media au comunicat faptul că ”persoane din conducerea Federației Moldovenești de Fotbal ar fi influenţat jucătorii cluburilor sportive să acţioneze de o manieră viciată pentru a obţine scorurile agreate cu persoane interesate...”.

 

În urma adresării Federației Moldovenești de Fotbal către organele de drept abilitate, Procuratura Anticorupție a remis către FMF următorul răspuns:

 

Procuratura Anticorupție vă informează, сă, solicitarea Dvs. înregistrată în cancelaria Procuraturii Anticorupție cu numărul de intrare 373/21 din 5 ianuarie 2021, prin саrе solicitați de-a vă aduce lа cunoștință dасă ре cauza репаlă privind truсаrеа meciurilor de fotbal sunt vizate саrеvа persoane din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, рrесum și statutul procesual al acestora, а fost examinată. 

În acest sens, vă iпfоrmăm сă lа асеаstă etapă а urmăririi penale саrеvа реrsоапе din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal nu sunt vizate în cadrul urmăririi penale în derulare. 

 

Reieșind din cele expuse mai sus, Federația Moldovenească de Fotbal solicită tuturor organizațiilor media vizate, care respectă codul deontologic al jurnalistului, să dezmintă informația incorectă pe care au publicat-o cu referire la FMF. 

 

Totodată, vă reamintim că Federația Moldovenească de Fotbal combate categoric fenomenul meciurilor trucate. Drept dovadă sunt sancțiunile dictate în timp de FMF contra persoanelor suspecte de organizarea blaturilor. La începutul anului 2021 Federația a demarat o Campanie națională contra meciurilor trucate, care se va desfășura pe parcursul întregului sezon fotbalistic.   

 

Citește și AFLĂ CUM POȚI COMBATE MECIURILE TRUCATE!

Citește și CLUBURILE DIN DIVIZIA NAȚIONALĂ SE ALĂTURĂ CAMPANIEI ”FMF CONTRA MECIURILOR TRUCATE”!