• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Start Campania ”FMF contra meciurilor trucate”!

08 feb 2021 de Sandu Grecu

Stimați iubitori ai fotbalului!

 

Aranjarea meciurilor a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție.

 

În ultimii 10 ani fotbalul nostru a fost vizat în câteva cazuri de rezonanță, care au zguduit întreaga societate. Tentația de a intra într-un joc al pariorilor a devenit tot mai mare.

 

De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de manipularea meciurilor!

 

După ce anul trecut FMF a creat Departamentul Integritate, care a reușit cu susținerea organelor abilitate mai multe acțiuni de combatere a pariurilor ilegale, astăzi demarează Campania ”FMF contra meciurilor trucate”.

 

Astfel, pe parcursul anului 2021, Federația de fotbal (FMF), cu susținerea Ministerului Educației (MECC) și a Federației Internaționale (FIFA) va realiza o amplă campanie contra meciurilor trucate! O campanie de informare și de combatere a fenomenului ”blaturilor” în fotbalul moldovenesc, care are menirea de a face fotbalul nostru mai curat și mai puternic.   

 

Știm cu toții că fotbalul este cel mai iubit și mai practicat joc din lume, iar misiunea noastră este să protejăm acest sport de orice amenințare.

Doar împreună, toată comunitatea fotbalistică putem stopa aranjarea meciurilor prin informare, conștientizare, condamnare a meciurilor trucate. Prin implementarea politicilor și practicilor antimatch-fixing stabilite de FIFA și UEFA.

 

În acest sens, solicităm suportul tuturor pentru amplasarea si distribuirea materialelor informaționale referitor la match-fixing (manipularea meciului), acceptarea instruirilor (de către cei vizați) ce vor fi efectuate de agenții de integritate FMF pe parcursul Campaniei, respectarea unui joc curat.

 

Împreună pentru un fotbal curat!