• Fii alături de Echipa Țării

Atelierul de Dezvoltare Strategică UEFA GROW. Ziua 2

05 iun 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

La 5 iunie s-a încheiat cu succes Atelierul de Dezvoltare Strategică UEFA GROW, organizat de Federația Moldovenească de Fotbal, sub egida UEFA, la CPSM de la Vadul lui Vodă. Evenimentul a reprezentat un moment important pentru fotbalul moldovenesc, aducând împreună manageri, președinți și directori de dezvoltare ai cluburilor de fotbal din toate nivelele competiționale, punând bazele pentru implementarea unei strategii comune. 

 

Pe parcursul celei de a doua zi a atelierului, discuțiile au fost concentrate asupra strategiilor de creștere și profesionalizare pentru cluburile din Super Liga, Liga 1 și ligile de fotbal feminin. Experții UEFA, Daniel Fletcher și Stuart Larman, au împărtășit cunoștințe și perspective esențiale, contribuind la definirea unor direcții clare pentru viitorul fotbalului moldovenesc.

 

Managerii și directorii de dezvoltare ai cluburilor din Super Liga, Liga 1 și ligile de fotbal feminin au fost implicați în sesiuni practice pentru a stabili obiective realiste și planuri de acțiune concrete, punând astfel bazele pentru o dezvoltare sustenabilă a fotbalului în Republica Moldova în următorii ani.

 

Lista cluburilor participante la Atelierul de Dezvoltare Strategică UEFA GROW, din 4-5 iunie:

Super Liga: FC Sheriff, FC Petrocub, FC Zimbru, CSF Bălți, FC Milsami, Dacia Buiucani, FC Florești, FC Spartanii Sportul.

Liga 1: FCM Ungheni, FC Speranis, FC Fălești, FC Stăuceni, Iskra

Liga feminină: Agarista CSF Anenii Noi 2020, FC Chișinău

 

Amintim că prima zi a atelierului a fost dedicată președinților cluburilor din Super Liga și Liga 1, precum și reprezentanților a două cluburi de fotbal feminin. Discuțiile au pus accent pe importanța planificării strategice și pe identificarea domeniilor prioritare pentru dezvoltarea fotbalului. 

Participanții au avut oportunitatea de a participa la întâlniri individuale cu experții UEFA, discutând provocările specifice și oportunitățile de creștere. În cadrul acestor întâlniri s-a discutat despre viitoarea strategie FMF, care se va concentra pe fotbalul de performanță și dezvoltarea ligilor de fotbal din Moldova. Președinții cluburilor au subliniat importanța unei planificări strategice solide pentru succesul pe termen lung.

 

Atelierul de Dezvoltare Strategică UEFA GROW a reprezentat o platformă esențială pentru dialog și planificare strategică, aducând împreună liderii fotbalului moldovenesc și experții UEFA. Evenimentul a subliniat importanța colaborării și a planificării pentru atingerea obiectivelor comune, deschizând calea către o nouă eră de dezvoltare pentru fotbalul din Republica Moldova.

 

Citește și...

UEFA Workshop. Strategia FMF 2025/30

Serghei Butelschi: Noua Strategie FMF va fi concentrată pe fotbalul de elită și continuarea proiectelor din fotbalul de bază

Primul workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

Al doilea workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

Al treilea workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

Al patrulea workshop regional în cadrul procesului de elaborare a noii Strategii FMF 2025/2030

foto: Anna Rotary