• Support National Team

Masculin (Competiții)

Mihai Platica: Petrocub este pregătit să scrie istorie

23 mai 2024 de Svetlana Tataru

Mihai Platica, golgheterul echipei FC Petrocub Hîncești în lupta pentru Cupa Moldovei, ne dezvăluie gândurile și emoțiile sale înainte de Marea Finală din 25 mai. Într-un interviu exclusiv pentru site-ul FMF.MD, jucătorul ne vorbește despre parcursul echipei sale, provocările întâmpinate și secretele succesului său. Aflați cum se pregătește „leii” din Hîncești pentru duelul cu FC Zimbru și ce așteptări are Mihai de la această finală spectaculoasă.

 

Întrebare: Felicitări pentru calificarea echipei în finala Cupei Moldovei! Cum te simți înaintea acestui meci crucial?

Răspuns: Mulțumesc frumos! Suntem extrem de fericiți să ne aflăm în finala Cupei Moldovei și suntem foarte motivați să câștigăm acest trofeu. Este un moment important pentru noi și abia așteptăm să jucăm. Pregătirile au fost intense, iar echipa este concentrată pe obiectivul nostru.

 

Întrebare: Cum crezi că experiența câștigată în finala din 2020 vă poate ajuta în această partidă?

Răspuns: Mulți dintre băieții care au jucat atunci nu mai sunt la echipă, dar acea experiență ne-a învățat multe. Acum suntem o echipă nouă, cu un alt antrenor, și ne pregătim să jucăm o finală diferită de cea din 2020. Ne-am schimbat și am evoluat, iar această finală va arăta cât de mult am crescut ca echipă.

 

Întrebare: Ești golgheterul competiției, ai 5 goluri marcate în această ediție a Cupei Moldovei. Care este secretul succesului tău în acest sezon?

Răspuns: Succesul meu de a marca cele mai multe goluri în cupă se datorează întregii echipe. Fără suportul și efortul colegilor mei, acest lucru nu ar fi fost posibil. Colaborarea dintre noi pe teren sunt esențiale pentru performanța mea.

 

Întrebare: Cum vezi echipa Petrocub în acest moment? Crezi că sunteți în cea mai bună formă posibilă pentru acest meci?

Răspuns: Dacă am ajuns în finala Cupei, cred că suntem în cea mai bună formă a noastră. De la începutul campionatului ne menținem pe primul loc, ceea ce arată cât de bine ne-am pregătit și cât de constanți am fost. Suntem încrezători și pregătiți să dăm totul pe teren.

 

Întrebare: Ce părere ai despre adversarul vostru din finală - FC Zimbru? Cum vă pregătiți să-i faceți față?

Răspuns: FC Zimbru este un adversar pe măsură, un adversar puternic care în acest an și-a întrecut limitele, câștigând împotriva Sheriff-ului în semifinale. Au un antrenor excelent, care știe să pună o echipă pe teren. Va fi un meci foarte interesant și spectaculos. Ne-am analizat adversarii și ne pregătim tactic pentru a face față provocării.

 

Întrebare: Care a fost momentul tău preferat din acest sezon al Cupei Moldovei și de ce?

Răspuns: Este greu să aleg un singur moment, dar fiecare victorie și fiecare gol marcat au fost speciale pentru mine și pentru echipă. Fiecare pas înainte ne-a adus mai aproape de această finală. Poate cel mai memorabil moment a fost calificarea în finală, simțind bucuria și energia întregii echipe.

 

Întrebare: Ce sfaturi ai pentru tinerii fotbaliști care își doresc să ajungă la nivelul tău de performanță?

Răspuns: Sfatul meu este să muncească mult și să își continue visele, indiferent de problemele pe care le întâmpină. Munca și perseverența sunt cheia succesului. Nu trebuie să renunțe niciodată și să fie dispuși să facă sacrificii pentru a-și atinge obiectivele.

 

Întrebare: Cum crezi că ar putea să reacționeze suporterii echipei voastre în cazul unei victorii în finală?

Răspuns: Sperăm ca suporterii să vină la meci în număr mare și să ne susțină din primul până în ultimul minut. Ne dorim să se bucure alături de noi la finalul meciului și să sărbătorim împreună victoria. Prezența și susținerea lor ne dau o energie suplimentară pe teren.

 

Finala Cupei Moldovei Moldtelecom, Petrocub - Zimbru, se va juca sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Zimbru din capitală.  

foto: FC Petrocub