• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Andrei Martin: Drumul spre finala Cupei este rezultatul muncii și ambiției

22 mai 2024 de Svetlana Tataru

Petrocubul este aproape de a scrie istorie în fotbalul moldovenesc. După ce a obținut în premieră titlul de campioană a Super Ligii, echipa luptă pentru Cupa Moldovei Moldtelecom. Antrenorul „leilor” din Hîncești, Andrei Martin, ne-a vorbit despre parcursul echipei până în finala competiței, despre principalele provocări întâlnite pe teren și atmosfera din vestiar. Antrenorul a subliniat determinarea Petrocubului înaintea meciului final, exprimându-și încrederea în jucătorii săi și dorința de a aduce trofeul acasă.

 

Întrebare: Ați ajuns în finala Cupei Moldovei Moldetelecom, ediția 2023/24. Felicitări! Al doilea trofeu este la un pas de a reveni la Hîncești, după ce acum patru ani, în plină pandemie, Petrocub a câștigat acest turneu pentru prima dată. Care sunt factorii care v-au adus până aici?

Răspuns: Petrocub a menținut un nivel înalt de performanță în ultimii ani, iar acest sezon nu face excepție. Avem un lot competitiv, format din jucători de calitate, care se remarcă prin profesionalism. Ca antrenor, sunt foarte mulțumit de modul în care aceștia își fac treaba la Petrocub. Am avut un parcurs stabil în Cupă, abordând cu seriozitate fiecare adversar și în care nu am subestimat pe niciunul. Sunt convins că echipa unită este cheia succesului nostru.

 

Întrebare: Care au fost principalele provocări întâmpinate pe parcursul competiției și care este atmosfera în vestiarul echipei la moment?

Răspuns: Cea mai mare provocare pentru echipă a fost să ajungem în marea finală, un obiectiv pe care ni l-am stabilit încă de la începutul competiției. Am avut parte și de meciuri dificile, dar determinarea și munca în echipă ne-au adus aici. Atmosfera în vestiarul Petrocubului este una corespunzătoare situației la moment. Suntem cu toții concentrați și pregătiți pentru meciul final.

 

Întrebare: Ați visat în august 2023, atunci când ați acceptat funcția de antrenor al Petrocubului, că veți ajunge la un pas de a ține Cupa Moldovei Moldtelecom în mâini? 

Răspuns: De când am preluat funcția, am avut încredere în potențialul echipei și mi-am dorit să ajut băieții să atingem performanțe remarcabile. Obiectivul meu a fost să creăm o echipă respectată de toți, iar drumul nostru către finală este rezultatul muncii și ambiției noastre comune. Ne dorim cu toții să continuăm să progresăm.

 

Întrebare: Ce meci vi s-a părut cel mai dificil în această ediție a Cupei? De ce?

Răspuns: Cel mai dificil meci abia ne așteaptă. Până acum, fiecare partidă a fost un nou test pentru echipa noastră. Abia după încheierea finalei vom putea trage concluzii. Sunt convins că ambele echipe au meritat pe deplin această realizare, cea de-a lupta pentru trofeul competiției.

 

Întrebare: Ce îndemn ați avea pentru suporterii „leilor”?

Răspuns: Așteptăm cu nerăbdare prezența tuturor fanilor noștri la meci pentru a-și susține echipa favorită. Impactul pe care îl au din tribune face o diferență enormă pentru moralul jucătorilor pe teren. Noi, la rândul nostru, ne vom strădui să demonstrăm un meci demn și, împreună, vom crea o atmosferă fantastică.

 

Finala Cupei Moldovei Moldtelecom, Petrocub - Zimbru, se va juca sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Zimbru din capitală.  

 

foto: FC Petrocub