• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

TROFEUL "ELITE CLUBS" PLEACĂ LA BĂLȚI

22 dec 2019 de Sandu Grecu

Școala Sportivă Specializată de Fotbal din Bălți a devenit câștigătoarea turneului selecționatelor “Elite Clubs”, ediția 2019. În finală, jucătorii antrenați de Iurie Ciunciuc s-au impus, scor 2-0, în fața echipei Sheriff Tiraspol. Ambele goluri au fost marcate din penalty de către Petru Gherman și Daniel Danu.

 

În meciul pentru locul III, Zimbru Chișinău a trecut de CSCT Dacia-Buiucani Chişinău, scor 1-0, datorită golului semnat de Cristi Dani în minutul 10.

La ceremoniile de premiere au fost prezenți Nicolae Cebotari, secretar general FMF, Oleg Molceanov și Anatolie Bodean, inspectori federali FMF.

La competiție au participat echipele-selecţionate ale cluburilor de fotbal Zimbru Chişinău, Sheriff Tiraspol, CSCT Dacia-Buiucani Chişinău și ȘSSF Bălţi. Componențele echipelor au fost alcătuite din jucători cu anul nașterii 2002, 2003 și 2004.

 

Rezultatele semifinalelor:
Zimbru Chişinău - Sheriff Tiraspol 1-1, 0-3
ȘSSF Bălţi - Dacia-Buiucani Chişinău 4-1, 0-0

 

Turneul are drept scop popularizarea și promovarea fotbalului prin descoperirea tinerilor fotbaliști talentați și perfecționarea măiestriei sportive a acestora. De asemenea, inițiativa FMF va contribui la consolidarea legăturilor sportive inter-regionale, dar și schimbul de experiență între antrenori.

Edițiile precedente au fost câștigate de Zaria Bălți (2017) și Dacia-Buiucani Chişinău (2018).