• Support National Team

UEFA Playmakers

UEFA Playmakers. Sesiuni la Școala Sportivă din Orhei

29 apr 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă organizarea vizitelor în centrele Playmakers. Recent, Școala Sportivă din Orhei a fost gazda unei sesiuni speciale, care a adunat 50 de fetițe cu vârsta 7-8 ani.

 

Fetele de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ s-au reunit pe terenul de fotbal al Școlii Sportive din Orhei pentru a participa la activitățile din cadrul proiectului Playmakers. Echipate cu vestele caracteristice Playmakers, au efectuat încălzirea și au avut parte de o surpriză specială: o vizită neașteptată din partea reprezentanților Federației Moldovenești de Fotbal, Natalia Ceban, managera proiectului „UEFA Playmakers Moldova” și Anisia Său, Instructoarea proiectului.

 

 „Mă bucură că astăzi am reușit să adunăm pe același teren de fotbal 50 de fetițe. Prin acest proiect, vom arăta fetelor cât de distractiv este să joci fotbal și totodată vom deschide fotbalul către un public care nu este încă implicat în sportul nostru”, a declarat Natalia Ceban, coordonatoarea proiectului UEFA Playmakers.

 

Programul Playmakers este conceput pentru a oferi un mediu aparte în care fetele să se apropie de fotbal într-un mod distractiv, pozitiv și sigur. Antrenorii Playmakers au un rol esențial în crearea acestui mediu și în influențarea pozitivă a fetelor din comunitate care ar putea dori să se alăture acestui program.

 

Desfășurarea activității a fost coordonată cu succes de către antrenorii Școlii Sportive din Orhei: Maria Cărăbuș, Adrian Corochi, Vitalii Lisu, Nicolai Gondiu și Liuba Gondiu.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16%, conform raportului OMS.

 

foto: Anna Rotary