• Fii alături de Echipa Țării

Turneul „Alba ca Zăpada”. Etapa regională Nord

30 ian 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Complexul Sportiv „Moldova” din orașul Bălți a fost gazda etapei regionale Nord a turneului republican de minifotbal „Alba ca Zăpada 2024”. Organizată de către Federația Moldovenească de Fotbal, competiția este dedicată echipelor de fete născute în anii 2013-2015, adunând tinere talente din toate regiunile Republicii Moldova. 

 

La turneu au participat peste 120 de tinere fotbaliste de la 10 echipe din zona de nord a țării:

 - FC Steaua Nordului, Florești (antrenor Alexandru Lungu)

- CSFCJT Atletico, Bălți (antrenor Ana Maria Nedelea)

- ACS FC Bacău, România (antrenor Anastasia Melnic)

- LT Pan Halippa”, Edineț (antrenori Aurica Ciornîi, Vitalie Vitalie)

- FC Belceanka, Bălți (antrenor Petru Coroliuc)

- Gimnaziul Cușmirca, Șoldănești (antrenori Svetlana Gafin, Natalia Cornos)

- FC Speranța-Junior, Drochia (antrenor Victor Scorțescu)

- ȘS Sîngerei (antrenor Patanella Calogero)

- Gimnaziul Chipeșca, Șoldănești (antrenor Vadim Baltaga)

- ȘS Dondușeni (antrenor Eugen Isipciuc)

 

La ceremonia de premiere a fost prezent coordonatorul competiției din cadrul Oficiului Regional Nord al FMF Vitalie Jurat, care a înmânat tuturor echipelor diplome, mingi și premii din partea Federației Moldovenești de Fotbal.


Conform rezultatelor finale ale turneului regional nord, cele mai bune două formații, FC Steaua Nordului și CSFCJT Atletico Bălți au obținut dreptul de a participa în etapa finală a competiției, care va avea loc pe 9 februarie la Futsal Arena FMF din Ciorescu.

 

În perioada 31 ianuarie - 1 februarie va avea loc etapa regionala din zona Centru a Republicii Moldova. Astfel se vor determina ultimele echipe care se vor alătura celor patru calificate deja pentru faza finală, dintre care Legia Tiraspol și ȘS Anenii Noi din regiunea Est și Școala Sportivă Taraclia, precum și Școala Sportivă Comrat-FC Baghira (UTA Găgăuzia) din regiunea de Sud.
 

Amintim că primul turneu de fotbal pentru copii „Alba ca Zăpada” a avut loc în anul 2011 și a fost inițiat de Asociația fotbalului feminin din Republica Moldova. ȘS 4 Legia Tiraspol a devenit câştigatoarea ediției a XI-a, care s-a desfășurat pe 10 februarie 2023.

 

Citește și:

Turneul „Alba ca Zăpada”. Etapa regională Est

Turneul „Alba ca Zăpada”. Etapa regională Sud

 

foto: ORD Nord