• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cupa de iarnă. O nouă competiție organizată de FMF

08 ian 2024 de Svetlana Tataru

În perioada 31 ianuarie 2024 - 22 februarie 2024, se va desfășura Cupa de Iarnă, o competiție organizată în premieră de FMF, cu scopul pregătirii echipelor pentru Faza II a Campionatului R. Moldova la Fotbal. Toate meciurile vor fi transmise în direct de ligatv.md și de postul de televiziune WeSport TV.

 

La acest turneu vor participa 8 echipe, 4 din Super Liga și alte 4 din Liga 1 a Campionatului RM la fotbal. Competiția va fi structurată în două faze: Preliminară și Finală.

 

În faza Preliminară, cele 8 echipe vor fi împărțite în două serii A și B, fiecare fiind formată din câte 4 formații. După disputarea meciurilor, echipele care acumulează cele mai multe puncte în fiecare serie și se vor clasa pe primele 2 locuri vor lupta pentru trofeu în faza finală. În cazul în care două sau mai multe echipe obțin același număr de puncte, clasamentul se va stabili conform rezultatelor înregistrate în meciurile directe, golaverajului și numărului de goluri marcate.

 

În faza Finală a turneului se vor stabili 2 (două) serii a câte 4 (patru) echipe. Seria I va fi formată din echipele care au ocupat locurile 1 (unu) și 2 (doi) în faza Preliminară a turneului din serie A și B și Seria II - formată din echipele care au ocupat locurile 3 (trei) și 4 (patru) în faza Preliminară a turneului din seria A și B.

 

Echipa, care ocupă primul loc în Seria I va deveni câștigătoarea turneului și deținătoarea Cupei de Iarnă, ediția 2024.

 

REGULAMENTUL CUPEI DE IARNĂ poate fi citit AICI.

 

Meciurile vor avea loc pe stadioanele: Joma Arena, Real Succes, Stadionul Comrat, Zimbru (terenul cu iarbă artificială) și Sheriff Manej.

 

Programul partidelor CUPEI DE IARNĂ îl găsiți AICI.

 

Cupa de Iarnă 2024 promite să aducă spectacol pe terenurile de fotbal din Republica Moldova. Fanii vor fi cu ochii pe echipele lor favorite, iar turneul este așteptat să ofere clipe memorabile și să pregătească formațiile pentru Faza II a Campionatului Național a R. Moldova la Fotbal.

 

foto: Zimbru