Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
Open Fun Football Schools este activitatea de bază a proiectului Cross Culture, de unde își are originea sloganul Playing for Peace (Jucând pentru pace). Aceasta reprezintă o tabără de fotbal distractivă pentru copii, care durează șase zile, organizată de lideri și antrenori voluntari și este concepută pentru a aduce oamenii și comunitățile să interacționeze împreună în afara conflictelor și diviziunilor sociale.
Puterea programului Open Fun Football School constă în capacitatea sa de a accesa comunitățile afectate de conflict și de a mobiliza copiii, tinerii, comunitățile locale și relațiile pozitive între oameni și instituții. La Open Fun Football Schools copiii sunt mereu în centrul atenției, iar experiența antrenorilor contribuie la organizarea activităților pentru crearea unui mediu sigur, distractiv și incluziv pentru aceștia.
În 2023 au fost desfășurate activitatăți în mai multe orașe și sate din diferite regiuni ale Republicii Moldova: s. Ocnița, (raionul Ocnița), s. Hrușova (raionul Criuleni), orașul Ungheni (raionul Ungheni), s. Copceac (UTA Găgăuzia), mun. Ceadâr – Lunga (UTA Găgăuzia), or. Taraclia (raionul Taraclia) s. Slobozia - Dușca (raionul Criuleni), s. Mândrești (raionul Telenești), s. Mănoilești (raionul Ungheni), or. Sângera (mun. Chișinău), or. Slobozia (reg. transnistreană), or. Dubăsari (reg. transnistreană).
Pe parcursul anului, în proiectul Open Fun Football Schols au participat 2304 copii, dintre care 1200 fete și 1104 băieți. În toate cele 12 regiuni au fost organizate peste 60 de activități extrașcolare, inclusiv 10 activități extrașcolare organizate de Stafful CCPA/OFFS (1 zi durata), la care au luat parte 3480 de copii, printre care 1534 băieți și 1946 fete.
Totodată, în organizarea Școlilor Deschise ale Fotbalului Distractiv au participat 144 de antrenori, dintre care 51 bărbați și 93 femei, 36 de lideri (15 femei și 21 bărbați). Toți liderii și antrenorii au primit certificate UEFA Grassroots (D).
Anul acesta au fost implicați 144 tineri voluntari în calitate de asistenți ai antrenorului (65 băieți și 79 fete). În total, activitățile OFFS au fost desfășurate într-un 1 municipiu, 5 orașe și 12 sate ale Republicii Moldova.
Totodată, proiectul presupune cooperarea tuturor instituțiilor locale, cum ar fi: administrația publică locală, cluburi sportive, școli sportive, grădinițe, ONG-uri, etc. În total, au fost implicate 10 primării, 9 școli sportive, 26 instituții de învățământ (gimnazii și licee), 17 instituții preșcolare, 12 inspectorate de Poliție, dar și forțe speciale (Poliția de Frontiere, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență). Pe parcursul anului au luat parte 51 de colaboratori al IGP, forțe speciale 21, Poliția de frontieră 14 și salvatori / pompieri 7.
Amintim că programul special Sport – Școală – Poliție face parte din cadrul Proiectului Open Fun Football Schools și este implementat în țara noastră de către Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției din 2015.
De la lansarea proiectului în anul 2006, proiectul a adunat peste 100.000 de copii și 2.700 de antrenori, 2.500 tineri voluntari din toate regiunile țării, de pe ambele maluri ale Nistrului, contribuind la dezvoltarea societății moldovenești prin promovarea valorilor fundamentale, inclusiv pacea, incluziunea socială și egalitatea de gen.
Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA/OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.
Retrospectiva anului 2023. Proiectul CCPA/Open Fun Football Schools Moldova