• Fii alături de Echipa Țării

Invitație la Conferință de presă

25 sep 2023 de Sandu Grecu

Federația Moldovenească de Fotbal invită reprezentanții mass-media marți, 26 septembrie, ora 11:00, stadionul Zimbru, la o conferință de presă dedicată turneului de calificare pentru Campionatul European de fotbal, rezervat juniorilor de până la 17 ani. Competiția se va desfășura la Chișinău și Orhei, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie.

 

La conferința de presă vor participa selecționerul Naționalei Moldovei Under 17, Igor Negrescu și doi jucători. Lotul complet al tricolorilor și programul turneului îl găsiți AICI

 

Juniorii moldoveni vor evolua în preliminariile EURO 2024 în grupa a 2-a, din care mai fac parte Suedia, Polonia și Letonia.

 

Naționala Moldovei va juca primul meci cu selecționata Suediei, pe stadionul Zimbru 2 din capitală, pe 27 septembrie, de la ora 16:00.

 

Amintim că UEFA a încredințat Federației Moldovenești de Fotbal găzduirea turneului de calificare pentru Campionatul European U17 pentru al doilea an consecutiv.

 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și cinci selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Țările de Jos sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă.

Gazda turneului final, Cipru, este calificată direct la EURO U17 2024.