• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

U17. Lotul Moldovei pentru meciurile de calificare la Campionatul European. Programul turneului

15 sep 2023 de Svetlana Tataru

Selecționerul Igor Negrescu a anunțat lotul Naționalei Moldovei U17, care va intra în cantonament la CPSM din Vadul lui Vodă, în perioada 20 – 26 septembrie 2023. Juniorii sunt în ultimele pregătiri înaintea meciurilor de calificare la Campionatul European 2024, programate pentru 27, 30 septembrie și respectiv, 3 octombrie, în Republica Moldova.

 

Pentru această competiție, selecționerul Igor Negrescu a convocat următorii jucători născuți în anul 2007:

Portari: 1.Maxim Gumenco (FC Bacău, România), 12.Dan Rusu (AF Radu Rebeja-LIMPS Chișinău)

Fundași: 20.Alexandr Gorșa (Dacia Buiucani), 18.Alexandru Ursu, 5.David Dimitrișin, 4.Danila Dimitrișin, 2.Daniel Carcea (toți, AF Radu Rebeja-LIMPS Chișinău), 3.Vadim Burca, 13.Alexandr Egupov (ambii, FC Sheriff)

Mijlocași: 6.Alexandru Muntean (Zimbru Chișinău), 10.Bogdan Musteață, 8.Chiril Șilcenco, Leonard Bulmaga (toți, AF Radu Rebeja-LIMPS Chișinău), 14.Dan Palamarciuc (FSV Erlangen-Bruck, Germania), 17.Nichita Bișleaga (FC Sheriff). 16.Mihai Sava (CSF LIRPS)

Atacanți: 7.Ilie Efros (Zimbru Chișinău), 11.Nichita Caragheorghi, 9.Nicolae Gumeni, 15.Nichita Lipcan (toți, AF Radu Rebeja-LIMPS Chișinău)

 

Stafful tehnic ce va însoți naționala U17 la acest turneu e format din: 

Antrenor principal: Igor Negrescu

Antrenor Secund: Vitalie Mardari

Antrenor Portari: Igor Josan

Doctor: Anton Coval

Maseur: Vladimir Mortean

Manager: Vladislav Tricolici 

 

Juniorii moldoveni vor evolua în preliminariile EURO 2024 în grupa a 2-a, din care mai fac parte Suedia, Polonia și Letonia.

 

Naționala Moldovei va juca primul meci cu selecționata Suediei, pe stadionul Zimbru 2 din capitală, pe 27 septembrie, de la ora 16:00.

 

Programul complet al Naționalei Moldovei U17 în cadrul grupei de calificare îl găsiți aici:

27 septembrie 2023: Suedia – MOLDOVA, Letonia - Polonia

30 septembrie 2023: Suedia – Letonia, Polonia - MOLDOVA

3 octombrie 2023: Polonia – Suedia, MOLDOVA - Letonia

  

Amintim că forul european a încredințat Federației Moldovenești de Fotbal găzduirea mini-turneului de calificare pentru Campionatul European U17 pentru al doilea an consecutiv.

 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și cinci selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Țările de Jos sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă.

Gazda turneului final, Cipru, este calificată direct la EURO U17 2024.