• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Socca. Duminică începem Campionatul Mondial. Programul Moldovei

03 iun 2023 de Sandu Grecu

Naționala Moldovei de Socca a plecat astăzi în Germania, unde va participa la turneul final al Campionatului Mondial de minifotbal. Competiția se va desfășura în perioada 2-11 iunie, la Essen. Moldova face parte din Grupa F și va avea adversari reprezentativele din Columbia, Albania și Portugalia. Toate meciurile Naționalei noastre vor fi transmise în direct de site-ul FMF.md. 

 

Vezi AICI Lotul Moldovei

 

În lista fotbaliștilor convocați de selecționerul Alexandru Novicov pentru partidele de la turneu au fost incluși 7 jucători de la Victoria - Dumitru Covali, Marin Stan, Oleg Molla, Vadim Cricimari, Ghenadie Orbu, Vadim Cravcescu, Constantin Cebotari, precum și 7 jucători de la alte 3 echipe din Amoliga - Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Vitalie Plămădeală, Vitalie Tonu (toți, Volta), Anatolie Cebotari, Petru Popescu (ambii, Geotermal) și Victor Nosenco (Avangard Tiraspol).

 

Programul meciurilor Naționalei noastre (click).

 

4 iunie. Moldova – Columbia. Ora 11.00

5 iunie. Moldova – Albania. Ora 20.00

7 iunie. Moldova – Portugalia. Ora 15.00

 

În 1/16 de finală se vor califica cele mai bune două echipe din fiecare grupă și cele mai bune 10 echipe de pe locul 3. 

 

Programul complet al meciurilor de la Campionatul Mondial 2023 de socca îl găsiți AICI.

 

 

La ultima ediție a Campionatului Mondial de socca, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-18 septembrie 2022, Naționala Moldovei s-a oprit în faza optimilor de finală. Tricolorii au fost învinși de reprezentativa Kazahstanului, viitoarea finalistă a Mondialului, cu 6-0. Anterior, echipa noastră antrenată atunci de Sergiu Iepureanu a învins Belgia cu 3-0, Kenya cu 5-0 (victorie tehnică), a remizat cu Georgia (1-1) și a pierdut de la viitoarea campioană mondială Brazilia cu 1-0.