• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Socca. Lotul Moldovei pentru Campionatul Mondial

26 mai 2023 de Victor Daghi

Selecționerul Naționalei Moldovei de Socca, Alexandr Novicov a anunțat lotul de jucători care va face deplasarea în Germania pentru a participa la turneul final al Campionatului Mondial. Competiția se va desfășura în perioada 2-11 iunie, la Essen. Moldova face parte din Grupa F și va avea adversari reprezentativele din Columbia, Albania și Portugalia. 

 

În lista fotbaliștilor convocați pentru partidele din turneu au fost incluși 7 jucători de la Victoria - Dumitru Covali, Marin Stan, Oleg Molla, Vadim Cricimari, Ghenadie Orbu, Vadim Cravcescu, Constantin Cebotari, precum și 7 jucători de la alte 3 echipe din Amoliga - Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Vitalie Plămădeală, Vitalie Tonu (toți, Volta), Anatolie Cebotari, Petru Popescu (ambii, Geotermal) și Victor Nosenco (Avangard Tiraspol).

 

Programul meciurilor Naționalei noastre.

 

La ultima ediție a Campionatului Mondial de socca, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-18 septembrie 2022, Naționala Moldovei s-a oprit în faza optimilor de finală. Tricolorii au fost învinși de reprezentativa Kazahstanului, viitoarea finalistă a Mondialului, cu 6-0. Anterior, echipa noastră antrenată atunci de Sergiu Iepureanu a învins Belgia cu 3-0, Kenya cu 5-0 (victorie tehnică), a remizat cu Georgia (1-1) și a pierdut de la viitoarea campioană mondială Brazilia cu 1-0.

 

Foto: Socca Moldova