• Fii alături de Echipa Țării

Playmakers. În vizită la FC “STORKS”

11 mai 2023 de Dorina Gherganov
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal se implică prin grijă și atenție în desfășurarea sesiunilor proiectulului inedit UEFA Playmakers, implementat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Natalia Ceban, managerul proiectului ”UEFA Playmakers Moldova”, a vizitat în această săptămână unul dintre centrele Playmakers, FC “STORKS”, care desfășoară ediția a 4-a a programului.

 

Timp de 45 de minute, fetele din Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare” din satul Doroțcaia, raionul Dubăsari s-au distrat și s-au jucat conform ghidului ”Moana”, capitolul 3, poveste care stă la baza celei de-a patra etape a programului. Printre personajele preferate ale fetelor s-au aflat, fără îndoială, Te Fiti, Moana. Sesiunea a fost condusă de antrenorii acestui centru, Sergiu Grigoriev și Svetlana Vlas.

 

Principalul obiectiv al vizitei a fost participarea la sesiunile desfășurate de centru și manifestarea sprijinului Federației Moldovenești de Fotbal în dezvoltarea și extinderea acestui proiect la nivel local. Totodată, întâlnirea a reprezentat o bună oportunitate de a discuta cu micile amatoare de fotbal și antrenorii lor despre felul în care decurg antrenamentele, dar și ce dificultăți întâmpină.

 

La finalul sesiunii de antrenament, fiecare fetiță a primit câte un cadou din partea FMF.

 

Amintim că din luna aprilie s-a dat start etapei a 4-a a proiectului inedit UEFA Playmakers, care are la bază povestea "Moana”. Astfel, fetițele implicate în proiect imită personajul preferat Disney, Moana, care reprezintă o parte a programului de dezvoltare a fotbalului feminin - UEFA PLAYMAKERS Disney.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povești Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății. Acutalmente în proiectul UEFA Playmakers Disney Moldova, realizat de FMF, sunt înscrise 28 de instituții de învățământ.

 

Citește...

Playmakers. Sesiunile de primăvară continuă