• Fii alături de Echipa Țării

Playmakers. Sesiunile de primăvară continuă

04 mai 2023 de Dorina Gherganov
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal aduce tot mai multă motivație în rândul fetelor să joace fotbal, prin proiectul inedit UEFA Playmakers, implementat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Din luna aprilie s-a dat start etapei a 4-a, care are la bază povestea "Moana”. Antrenorii au decis să repete acest bloc de sesiuni, care a fost cel mai îndrăgit de participanții la joc. Astfel, fetițele implicate în proiect imită personajul preferat Disney, Moana, care reprezintă o parte a programului de dezvoltare a fotbalului feminin - UEFA PLAYMAKERS Disney.

                   

”Combinarea activității fizice cu magia Disney s-a dovedit a fi una eficientă pentru a le introduce pe fetițe în fotbal. Avem deja câteva exemple de centre în care fetele, care au luat parte la programul nostru, au făcut deja pasul următor și s-au alăturat echipelor de fotbal feminin”,

a declarat Natalia Ceban, manager al proiectului Playmakers în Moldova, pentru fmf.md.

 

„INIMOS” este deviza sesiunilor de antrenamente, care au la bază povestea din filmul Moana. Cu ajutorul personajelor care dețin super puteri, fetițele descoperă lumea fotbalului, iar imaginile vorbesc de la sine.

 

La începutul blocului IV, fiecare fetiță a primit un “pașaport de aventurier”, pe care îl poate aduce acasă. Pașaportul de aventurier face legătura între program și familie. Acesta conține sarcini legate de fiecare sesiune, pe care fetele trebuie să le îndeplinească împreună cu părinții.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povești Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății. Acutalmente în proiectul UEFA Playmakers Disney Moldova, realizat de FMF, sunt înscrise 28 de instituții de învățământ.