• Поддержи национальную сборную

LIVE 18:30. Futsal. Moldova - Țările de Jos

19 apr 2023 de Victor Daghi

 

MOLDOVA  - ȚĂRILE DE JOS  

În tur 2-5

 

Meci retur al etapei play-off a preliminariilor Campionatului Mondial 2024, Main Round

19 aprilie, Ciorescu, complexul sportiv Futsal Arena FMF

Arbitri: Aleș MOCINIK PERICI și Admir ZAHOVICI, al treilea oficial: Iernei PETEK (tustrei, Slovenia)  

 

MOLDOVA: 1.Oleg CHITOROAGĂ, 6.Constantin BURDUJEL, 7.Andrian LAȘCU, 9.Cristian OBADĂ, 10.Sergiu TACOT

Rezerve: 12.Alexei CAPSAMUN (c), 2.Sergiu ȚÎMPEU, 3.Iulian COJOCARU, 4.Cristian CRASNOV, 5.Andrei NEGARA (c), 8.Constantin GURJUI, 11.Leonid PODLESNOV, 13.Denis PETRACHI, 14.Lilian GUȚU

Antrenor: Vladimir VUSATÎI

 

ȚĂRILE DE JOS: 1.Manuel KUYK, 4.Issam DAHMANI, 10.Abdessamad ATTAHIRI, 11.Lahcen BOUYOUZAN, 14.Iliass BOUZIT

Rezerve: 12.David STET, 2.Oualid TARIFIT, 3.Mohamed CHIH, 5.Said BOUZAMBOU, 6.Saber BEN KHALOU, 7.Soeremly TE VREDE, 8.Ferd PASARIBU, 9.Mats VELSEBOER (c), 13.Denzel VAN HOUTUM

Antrenor: Miguel ANDRES

 

Naționala de futsal a Moldovei va juca astăzi, de la ora 18:30, contra reprezentativei din Țările de Jos în manșa a doua a etapei play-off a preliminariilor Campionatului Mondial 2024. Partida se va disputa la complexul sportiv Futsal Arena FMF din Ciorescu și va fi transmisă în direct de site-ul nostru.

 

Biletele la meci pot fi procurate, online, pe BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 50 lei.

 

În tur, tricolorii au fost învinși de olandezi cu 5-2. Pentru a se califica în Etapa de Elită, echipa antrenată de Vladimir Vusatîi trebuie să refacă handicapul de 3 goluri.  

 

În cazul în care echipele vor fi la egalitate după expirarea timpului regulamentar după cele 2 meciuri, vor fi dictate două reprize de prelungiri a câte 5 minute. Dacă și în prelungiri nu va fi desemnată o învingătoare, se vor dicta lovituri de departajare.

 

Celelalte meciuri de baraj și-au desemnat deja câștigătoarele. Belgia s-a impus în confruntarea cu Ungaria (2-1, 3-4, 4-3 la penalty), Germania a învins Suedia (4-2, 4-2), iar Cehia a trecut de Lituania (5-2, 2-1).

 

19 selecționate s-au calificat deja în Etapa de Elită: Armenia, Azerbaidjan, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Polonia, Portugalia (câștigătoarea ultimei ediții), România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina, Belgia, Germania și Cehia.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa F din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.  

 

În a doua etapă preliminară (Main Round), tricolorii s-au clasat pe locul doi în grupa 1, cu 6 puncte. Echipa antrenată de Vladimir Vusatîi a învins Cipru (7-1 și 2-0) și a cedat în fața dublei campioane mondiale Spania (2-7 și 0-4).

 

În Etapa de Elită vor juca 20 de reprezentative, care vor fi împărțite în 5 grupe a câte 4 echipe. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor va avea loc pe 5 iulie 2023, iar fiecare echipă va juca câte 6 meciuri (acasă și în deplasare). Meciurile se vor juca până pe 20 decembrie 2023. Câștigătoarele celor 5 grupe se vor califica la turneul final. Cele mai bune 4 echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. Iar în cazul în care turneul final va fi găzduit într-o țară europeană, atunci doar 2 cele mai bune echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. În total, 7 selecționate europene se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial de futsal 2024.

 

Moldova va evolua azi în echipament de culoare albastră, iar jucătorii olandezi vor fi echipați în tricouri, jambiere și șorturi de culoare oranj. 

 

Lotul Naționalei Moldovei:

Portari: 1.Oleg Chitoroagî (Steaua Dental), 12.Alexei Capsamun (Nistru)

Jucători de câmp: 9.Cristian Obadă, 7.Andrian Lașcu, 11.Leonid Podlesnov, 4.Cristian Crasnov, 14.Lilian Guțu, 13.Denis Petrachi (toți, Clic Media), 8.Constantin Gurjui, 10.Sergiu Tacot (Nistru), 5.Andrei Negara (Balkan Pharmaceuticals), 2.Sergiu Țîmpeu (Steaua Dental), 6.Constantin Burdujel (United Galați, România), 3.Iulian Cojocaru (Autobergamo Deva, România)

Antrenor: Vladimir Vusatîi

 

Lotul reprezentativei din Țările de Jos:

Portari: 1.Manuel Kuyk, 12.David Stet

Jucători de câmp: 2.Oualid Tarifit, 3.Mohamed Chih, 4.Issam Dahmani, 5.Said Bouzambou, 6.Saber Ben Khalou, 7.Soeremly Te Vrede, 8.Ayoub Boukhari, 9.Mats Velseboer, 10.Abdessamad Attahiri, 11.Lahcen Bouyouzan, 13.Denzel Van Houtum, 14.Iliass Bouzit

Antrenor: Miguel Andres

 

Naționala de futsal din Țările de Jos a început parcursul în actualele calificări din Main Round. În grupa 11, echipa antrenată de Miguel Andres a adunat 5 puncte, 2-1 și 3-3 cu Kosovo, 2-4 și 1-1 cu Ucraina. Echipa din Țara Lalelelor este mai bine poziționată în clasamentul mondial decât noi (locul 35 în comparație cu poziția a 53-a a tricolorilor).

 

În afară de meciul din 15 aprilie, cele două echipe s-au întâlnit de 2 ori, în meciuri amicale disputate pe 15 și 16 aprilie 2019, la complexul sportiv Futsal Arena FMF. În prima partidă a fost consemnat un rezultat de egalitate, 2-2, iar golurile au fost marcate de Sergiu Nicolaiciuc (19), Andrian Lașcu (31), respectiv, Attaibi (14) și Velseboer (17). În cel de-al doilea meci tricolorii s-au impus cu 5-3. Au marcat Ramdani (7-autogol), Andrian Lașcu (13), Cristian Obadă (19, 27), Andrei Negara (20), respectiv, Bouyouzan (26), Attahir (30) și Velseboer (36).

 

Jocul de azi cu Țările de Jos va fi cu numărul 177 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 55 de victorii, 20 egalități și 101 de înfrângeri. Golaveraj: 440-659.

 

Partida va fi arbitrată de Aleș Mocinik Perici și Admir Zahovici, iar al treilea oficial va fi Iernei Petek (tustrei, Slovenia). Cronometror pentru această întâlnire va fi Igor Soltanici (Moldova), observator de arbitri a fost delegat Patrick Willemarck (Belgia), iar delegat – Simeon Tsolakidis (Grecia).

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.