• Fii alături de Echipa Țării

Seminar moldo-kazah la Chișinău

01 feb 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

 

Timp de 3 zile o delegație a Federației de Fotbal din Kazahstan s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Scopul vizitei a fost consolidarea proiectelor comune dintre cele 2 federații și participarea la al doilea seminar de lucru, în conformitate cu Memorandumul semnat între cele 2 asociații de fotbal.

 

Președintele Forului fotbalistic kazah, Adlet Barmenkulov și directorul de dezvoltare FFK, Andrei Dudin au vizitat Arena de fotbal pe plajă din Parcul La Izvor al capitalei, Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu și Centrul de Pregătire a Selecționatelor Naționale din Vadul lui Vodă. Oaspeții au răms impresionați de infrastructura construită de Federația Moldovenească de Fotbal, menționând că Moldova este un exemplu în acest sens.

 

Miercuri, 1 februarie, în Blocul de Conferințe de la CPSN din Vadul lui Vodă și-a desfășurat lucrările un seminar comun cu participarea reprezentanților federațiilor de fotbal din Moldova și Kazahstan. Principalele subiecte abordate au fost Modelul SROI Moldova și sistemul operațional ”Profi” FMF, care au fost prezentate de managerul de dezvoltare competiții FMF, Anatolii Ostap și managerul Departamentului IT FMF, Dumitru Palade. Părțile au convenit ca schimbul de experiențe și bune practici între cele 2 organizații sportive să continue.

La seminar au mai participat președintele FMF, Leonid Oleinicenco, secretarul general FMF, Serghei Butelschi și șeful serviciului control intern FMF, Vadim Șargarovschi.

 

În a doua parte a zilei, Centrul FMF din Vadul lui Vodă a fost vizitat de către ambasadorul Kazahstanului în Republica Moldova, Almat Aidarbekov, care a venit să-i salute personal pe conaționalii săi, dar și pe ceilalți participanți la seminarul fotbalistic organizat de FMF.

 

Reamintim, în octombrie trecut, FMF a semnat un Memorandum cu Federația de Fotbal din Kazahstan, care are drept scop implementarea proiectelor comune în fotbalul de mase, formarea personalului de antrenori și instructori. De asemenea, acordul prevede cooperarea în organizarea și desfășurarea de seminare educaționale, schimbul de informații și cunoștințe în vederea îmbunătățirii nivelului personalului din fotbal.