Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
Proiectul CCPA/Open Fun Football Schools este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.
Open Fun Football Schools este activitatea de bază a organizației Cross Cultures, de unde și provine sloganul nostru - "Jucăm pentru Pace". Open Fun Football Schools este o tabără pentru copii (fun-football-camp), care durează șase zile și este organizată de antrenori și voluntari. Această tabără este concepută pentru a aduna oamenii și comunitățile să interacționeze împreună, trecând peste conflicte și diversități sociale. Anul acesta a fost implementat nou format al activităților fotbalistice pentru copii (fete și băieți) U7-U9/U9-U11.
În anul 2022, proiectul Cross Cultures Project Association s-a desfășurat în următoarele localități: Roșcani, Calfa (ambele, raionul Anenii Noi), Tvardița, Albota de Jos (ambele, raionul Taraclia), Mândrești, Frăsinești (ambele, raionul Ungheni), Ciulucani, Mândrești, (ambele, raionul Telenești), Copceac, Beșghioz (ambele, UTA Găgăuzia), Zubrești (raionul Strășeni), Coșnița (raionul Dubăsari), Ceadâr-Lunga, Camenca, Hrustovaia (Transnistria).
Anul acesta în proiectul Open Fun Football Schols (6 zile durata), au participat 2496 copii, dintre care 1219 fete și 1277 băieți. În activitățile extrașcolare (1 zi durata), au luat parte 3239 de copii, dintre 1542 băieți și 1697 fete.
Totodată, în organizarea Școlilor Deschise ale Fotbalului Distractiv au participat 156 de antrenori, dintre care 61 bărbați și 95 femei, 39 de lideri (16 femei și 23 bărbați). Toți liderii și antrenorii au primit certificate UEFA Grassroots (D).
Anul acesta au fost implicați 156 tineri – voluntari în calitate de asistenți ai antrenorului (71 băieți și 85 fete). În total activitățile OFFS au fost desfășurate în 2 orașe și 20 sate ale Republicii Moldova.
Totodată, proiectul presupune cooperarea tuturor instituțiilor locale, cum ar fi: administrația publica locală, cluburi sportive, școli sportive, grădinițe, ONG-uri, etc. În total, au fost implicate 8 primării, 6 școli sportive, 23 instituții de învățământ (gimnazii și licee), 13 instituții preșcolare, 12 Inspectorate de Poliție, dar și forțe speciale (Poliția de Frontiere, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență).
Astfel, au fost organizate zeci de seminare, webinare locale și unele internaționale, ședințe comune cu Inspectoratul General al Poliției și alți parteneri strategici. În anul 2022, în programul Sport - Școală - Poliție, care face parte din proiectul CCPA/OFFS au participat 40 de reprezentanți ai poliției.
Scopul important al programului este consolidarea eforturilor de promovare și protecție a drepturilor copilului, urmărind respectarea drepturilor fundamentale ale copilului, prevenirea combaterii tuturor formelor de violență, neglijență, exploatare și trafic față de copii.
Un accent deosebit a fost pus pe integrarea copiilor aflați în dificultate, și anume 624 de copii au fost incluși în activități: 382 de copii din familii social vulnerabile (familii cu mulți copii, familii cu venituri mici, familii monoparentale, copii în situație de risc) au participat la activitățile Open Fun Football Schools.
De asemenea, 18 copii rămași fără ocrotire părintească au fost implicați de către liderii sociali și antrenori, dintre care:
8 copii din instituție rezidențială
5 copii din plasament familial
5 copii aflați sub tutelă
Totodată, în cadrul proiectului au fost implicați 98 de copii refugiați din Ucraina, care au participat la activități de consolidare a prietenii cu copiii din Moldova. 143 de copii cu necesități speciale au participat la activități în cadrul proiectului.
De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 93.000 de copii
Cross Cultures este mediul social, ceea ce atrage copii și tineri în mișcarea noastră. În Open Fun Football Schools, noi mereu punem copilul în centru și în timpul instruirii antrenorilor, discutăm despre cum școala noastră de fotbal distractiv ar putea contribui la crearea unui mediu distractiv, sigur și social incluziv, trecând peste conflicte și diversități sociale. Prin urmare, fiecare Open Fun Football School este adaptat de către antrenorii voluntari și ține de contextul lor local.
Puterea programului Open Fun Football School constă în abilitatea de a accesa comunitățile afectate de conflicte și mobilizarea copiilor, tinerilor și comunităților locale pentru generarea relațiilor sociale și pozitive între oameni și instituții.
CCPA/Open Fun Football Schools. Totalurile anului 2022