• Support National Team

Veterani (Competiții)

Geotermal Chișinău a câștigat Liga Veteranilor la fotbal

12 dec 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Echipa Geotermal Chișinău a devenit câștigătoarea etapei finale a Ligii Veteranilor, ediția 2022, competiție care a adunat campioanele din regiunile Nord, Centru, Est și Sud. Este al doilea trofeu cucerit de formația din Chișinău, după cel din 2018.

În meciul decisiv al turneului găzduit de CPSM din Vadul lui Vodă, Geotermal a învins formația Dnestr Tiraspol, cu 4-3.

În partida pentru locul trei, FC Bălți s-a impus la capătul unui meci dramatic cu Olimp Veteran Cahul, scor 8-6.

La ceremonia de premiere, președintele Asociației Veteranilor de Fotbal din Moldova, Anatol Teslev, președintele de onoare al FMF, Pavel Cebanu și managerul de dezvoltare al mini-fotbalului la FMF, Serghei Ursul, au înmânat echipelor medalii și cupe. De asemenea, la partidele din cadrul etapei finale ale Ligii Veteranilor au fost prezenți președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco și secretarul general FMF, Serghei Butelschi.

Cel mai bun portar al competiției a fost desemnat Alexandr Melenciuc (Dnestr Tiraspol), fundaș - Alexandru Chirigiu (Olimp Veteran Cahul), atacant - Gheorghe Boghiu (FC Bălți). Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Alexandru Guzun (Geotermal Chișinău).

Edițiile precedente ale Ligii Veteranilor au fost câștigate de Viișoara Speia (2017, 2021), Geotermal Chișinău (2018) și Avântul Nimoreni (2019).