• Fii alături de Echipa Țării

Totalurile anului 2022. Proiectul ”Fotbal în Școli”

12 dec 2022 de Reporter FMF
GALERIE

În anul 2022 Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul ”Fotbal în școli”. Ceremonia de decernare a avut loc la Madrid, în timpul Conferinței UEFA Grassroots. Forul continental a anunțat despre câștigarea prestigiosului premiu de către FMF încă în aprilie curent, dar a oferit trofeul în luna în care UEFA desfășoară săptămâna fotbalului de mase, a fotbalului pentru toți.

Proiectul „Fotbal în Școli”, realizat de FMF în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și autoritățile publice locale, a triumfat la categoria „Cea mai bună inițiativă de participare”, devenind una dintre cele cinci câștigătoare ale premiilor UEFA Grassroots 2021/22. 

 

Tot în anul 2022, o delegație a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) a vizitat Republuca Moldova special pentru a monitoriza Proiectul ”Fotbal în Școli”. Reprezentanții FIFA și-au exprimat încrederea și dorința de a promova proiectul FMF ca cel mai bun exemplu pentru cele 210 țări membre ale FIFA. Republica Moldova este prima țară din Europa în care a fost lansat proiectul și implementat cu succes aplicația online “FIFA Fotbal pentru școli”.

În context, Federația Moldovenească de Fotbal a organizat un webinar pentru cadrele didactice implicate în proiectul ”Fotbal în Școli”. La webinar a participat un număr record de cadre didactice, peste 250 de persoane. Au fost abordate teme actuale și aspecte importante necesare pentru organizarea lecțiilor de educație fizică prin fotbal, crearea claselor specializate și implementare aplicației FIFA Football for schools, care poate fi descărcată de fiecare antrenor sau profesor din comunitatea noastră fotbalistică. Este valabilă descărcarea aplicației doar pe teritoriul Moldovei, care rămâne unica țară din Europa cu acces la această aplicație. Până astăzi aplicația FIFA este accesibilă pentru 24 de țări membre ale FIFA din cele 211.

La evenimentul lansării aplicației în Republica Moldova cu reprezentanții FIFA, Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un Memorandum de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, în scopul dezvoltării și popularizării fotbalului în Republica Moldova și realizării în comun a acțiunilor privind organizarea, coordonarea și consolidarea cooperării în domeniul fotbalului. Documentul, valabil pe o perioadă de cinci ani, a fost oficializat la centrul selecționatelor de la Vadul lui Vodă de către Leonid Oleinicenco, președintele FMF, respectiv Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării. 

 

La seminarele organizate de FMF pentru instituțiile de învățământ înscrise în proiect, 282 de școli, în anul 2022 au participat peste 500 de cadre didactice. Fiecărei instituții de învățământ prezente la seminar i s-a oferit un set de inventar sportiv pentru organizarea lecției de “Educație fizică și fotbal”, care cuprinde următoarele: 10 mingi, 20 copete, 10 veste de departajare, plasă pentru mingi. Fiecare participant a asistat la o lecție practică model, la finalul căreia s-a ales cu certificat de participare și licență de antrenor “D” FMF. Până în luna decembrie 2022, circa 400 de cadre didactice au primit licențe de lideri “D” FMF.

 

În fiecare an, circa 50 de instituții noi pot aplica la proiectul FMF “Fotbal în Școli”. La cursurile de formare de o zi, organizate de Federația Moldovenească de Fotbal, anual se prezintă peste 100 de cadre didactice. Fiecare participant este asigurat cu prânz și i se oferă câte un set personal de echipament (tricou, vestă, mapă, carnet, pix, ghid de implementare, proiectare de lungă durată).

Per total, în cadrul proiectului “Fotbal în Școli” - clase primare, FMF a donat participanților 4 180 mingi, 418 plase pentru mingi, 8 360 copete, 170 pompe pentru mingi, 510 părți pentru pompe, 4 180 veste de departajare, 282 scărițe, peste 500 veste sportive, 500 tricouri și 112 fluiere.

 

La 17 Instituții de învățământ din cadrul proiectului “Fotbal în Școli” - clase specializate - 25 de clase, a fost organizată preselecția copiilor și stabilite planurile individuale, aprobate de MEC pentru anul curent. Fiecare instituție de învățământ din proiect a primit ca donație din partea FMF următorul inventar sportiv: 20 mingi, 10 conuri, 40 copete, plasă pentru mingi, 10 veste de departajare.

Fiecare elev din clasa sportivă a primit câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. Costurile estimative ale echipamentului și inventarului sportiv constituie 60 000 lei, în dependență de numărul elevilor în clase. 

În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Profesorii / antrenorii din proiect sunt înscriși la cursurile de instruire, Licența “C” sau “B” UEFA.

 

Clasele specializate de fotbal urmează un program special având în vedere antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentație corectă și nutritivă pe parcursul zilei, conform curriculumului. Clasele sunt mixte, băieți și fete, formate din 25-26 copii.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a donat gazoane artificiale de cea mai bună calitate instituțiilor de învățământ din proiectul “Fotbal în Școli” - clase specializate de fotbal. La Liceul Teoretic „Nicolae Gogol”,  Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Teoretic „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Gaudeamus” și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” lucrările de reabilitare și instalare a gazoanelor sintetice au fost finisate. Aceste instituții au beneficiat de noi terenuri de fotbal, reieșind din suprafața disponibilă, dintre care 2 stadioane de mărimi standard (108 x 70 m) și 4 de mini-fotbal (56 x 36 m), iar elevii claselor specializate se bucură de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv. 

 

Pentru anul 2023 sunt preconizate lucrări de amplasare a terenurilor de fotbal cu gazon artificial în următoarele instituții preuniversitare din municipiul Chișinău, în cadrul proiectului “Fotbal în Școli” - clase specializate: Liceul Teoretic "Реtru Zadnipru”, lP Liceul Teoretic “Universul" și Liceul Теоrеtiс "Dаntе Alighieri” - terenuri de mărimi standard. La IP LТ “Аlехапdru lоаn Cuza”, IP Liceul Теоrеtiс “Оlimр”, Liceul Teoretic "Gеогgе Meniuc” - terenuri de mărime medie 56x36.

 

FMF participă activ la reconstrucția capitală a terenurilor de fotbal din cadrul școlilor respective prin donarea gazonului sintetic și amenajarea acestuia. Totodată, tuturor instituțiilor de învățământ li se acordă suport informațional și tehnic de organizare a claselor de profil fotbalistic.                    

 

                                                                       Cifre:

- Proiectul pilot “Fotbal în Școli” a fost aprobat de CNC la data de 12 noiembrie 2019;

- Memorandum de colaborare a fost semnat 9 decembrie 2019, resemnat 13 iulie 2022;

- Din 2019 până 2022 au fost înscrise 282 de instituții de învățământ:

- Au fost instruiți circa 511 cadre didactice (învățători de clasele primare și profesori de educație fizică);

- Au fost elaborat un ghid de implementare a curriculum-ului la disciplina Educație Fizică și Fotbal” în două limbi, inclusiv rusă și material didactic “Proiectarea de lungă durată la disciplina Educație fizică și fotbal”.

- Au fost organizate 4 etape de instruire a profesorilor, în lunile februarie 2020 (187 profesori) și august  2020 (133), în august 2021 (100), în august 2022 (115);

- 16 instituții de învățământ din Transnistria s-au aliniat la proiectul Fotbal în școli și practică fotbalul în cadrul programului național;

- La turneul republican de fotbal “Guguță și Speranța” destinat copiilor din școli au participat anul curent: echipe băieți - 369, participanți - 3600; echipe fete - 115, participante - 1150.

- Fiecare instituție de învățământ i-a fost donat următorul set de inventar sportiv pentru organizarea calitativă a orele de fotbal: 10 mingi de fotbal Jako, 20 copete Jako (delimitarea spațiului de joc), 10 bavete de joc, Scăriță Jako.

Fiecare profesor al proiectului a beneficiat de următoarele:

• curs de perfecționare și licența ”D” FMF

• a participat la seminare organizate pentru diseminarea bunelor practice în sport

• Maiou Basic Jako

• Vestă Jako team  

• Ghid de implementare  

• La data de 25 iunie 2020 a fost aprobat curriculum la disciplina sportivă: Fotbal,  destinat claselor specializate de fotbal;

• Din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate primește anual din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 10 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc

• Fiecare elev din clasa sportivă s-a ales cu câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare în valoare aproximativă 60-80 mii lei per clasă.

• Au fost introduse în curriculum 10 ore de fotbal săptămânal destinate clasei a V-a, în fiecare an numărul orelor de fotbal crește cu 2 ore;

• Pe parcursul anului 2021/2022 - au fost reabilitate 5 terenuri de fotbal din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, în care funcționează clasele specializate de a V-a și a VI-a.

• În republică au fost deschise 25 clase specializate de fotbal din 17 instituții de învățământ din republică. Regiunile: Nord -1; Sud - 3; Centru - 13.

• Peste 22.000 de copii (fete 49% și băieți 51%) practică fotbalul în instituțiile de învățământ din republică.

• În parteneriat cu autoritățile publice locale, primăria municipiului Chișinău, au demarat lucrările la următoarele instituții de învățământ: Liceul Teoretic "Реtru Zadnipru”, lP Liceul Teoretic “Universul" și Liceul Теоrеtiс "Dаntе Alighieri” terenuri de mărimi standard, lP LТ “Аlехапdru lоаn Cuza”, IP Liceul Теоrеtiс “Оlimр”, Liceul Teoretic "Gеогgе Meniuc”, mărime medie 56x36. Pentru anul academic 2023/2024 în instituțiile sus menționate vor fi  organizarea clasele specializate în baza selecției copiilor din paralelă;

• Pentru anul 2023 este planificat organizarea competițiilor speciale pentru clasele specializate pentru toate categoriile de vârstă;

• Unul dintre scopurile de bază pentru anii următori este de a crea câte o clasă specializată în fiecare raion al țării;

• Instruirea cadrelor didactice minim 100 de persoane anual.

 

Vârste și localități: treapta primară (cl. I-IV), treapta gimnazială (cl. V - IX) / raioane: prezența în toate raioanele țării: Briceni, Ocnița, Dodușeni, Edineț, Râșcani, Drochia, Soroca, Florești, Fălești, Glodeni, Sângerei, Rezina, Telenești, Șoldănești, Ungheni, Telenești, Călărași, Orhei, Nisporeni, Strășeni, Criuleni, Ialoveni, Hâncești, Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia, Leova, Căușeni, Comrat, Cantemir, Taraclia, Basarabeasca, Cahul. 

Numărul copiilor antrenați: peste 22 000  

Numărul claselor formate din instituții de învățământ: 25 clase specializate de fotbal din 17 instituții.

Numărul de stadioane reabilitate cu suportul FMF: 590 de terenuri

 

TREAPTA PRIMARĂ

Nr.Instituția de învățământLocalitateaRaion

Ediția I

Anul de studii 2019-2020

 

Gimnaziul "M.Tanasoglo"

s.Chirsova

UTA Gagauzia

 

Liceul Teoretic ”M. I. Tuzlov”

s. Chirsova

UTA Gagauzia

 

Gimnaziul ”N. Cebanov”

s. Congaz

UTA Gagauzia

 

Liceul Teoretic "T. Zanet"

s. Congaz

UTA Gagauzia

 

Liceul Teoretic Cişmichioi

s. Cişmicheoi

UTA Gagauzia

 

Liceul Teoretic, ”S.P. Economova”

s. Etulia

UTA Gagauzia

 

Liceul Teoretic "Luceafărul"

or. Vulcăneşti

UTA Gagauzia

 

Gimnaziul ”P. Cazmalî”

or. Ceadîr-Lunga

UTA Gagauzia

 

Liceul Teoretic „M. Eminescu”

or. Cimişlia

Cimişlia

 

Liceul Teoretic „I. Creangă”

or. Cimişlia

Cimişlia

 

Gimnaziul Sagaidac

s. Sagaidac

Cimişlia

 

Liceul Teoretic "Hyperion"

s. Gura Galbenei

Cimişlia

 

Gimnaziul "Stefan cel Маrе"

S.Mihalovca

Cimişlia

 

Liceul Teoretic „L. Blaga”

or. Iargara

Leova

 

Liceul Teoretic „M. Eminescu”

or. Leova

Leova

 

Gimnaziul Cazangic

s. Cazangic

Leova

 

Gimnaziul Ceadîr

s. Ceadîr

Leova

 

Gimnaziul Ceadîr

(filiala Colibabovca)

s. Colibabovca Leova
 

Gimnaziul Filipeni

s. Filipeni

Leova

 

Gimnaziul Tigheci

s. Tigheci

Leova

 

Gimnaziul Tochile-Răducani

s. Tochile Răducani

Leova

 

Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul"

s. Tomai

Leova

 

Liceul Teoretic "Dmitrie Cantemir"

mun. Cahul

Cahul

 

Liceul teoretic Satul Varnița

s. Varnița

Anenii Noi

 

Liceul Teoretic Iulia Hașdeu

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul Ștefan cel Mare

Nisporeni

Nisporeni

 

Gimnaziul Mihai Eminescu

Nisporeni

Nisporeni

 

Gimnaziul Milești

s. Milești

Nisporeni

 

Gimnaziul Rgele Mihai I

s. Cimișeni

Criuleni

 

Gimnaziul nr.86

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul nr 31

Chișinău

Chișinău

 

Liceul teoretic Alexandru cel bun

or. Sângera

Chișinău

 

liceul Teoretic Costești

s. Costești

Ialoveni

 

Liceul Teoretic Mihai Bârcă

com. Milești

Ialoveni

 

Liceul teoretic Mihai Eminescu

Ungheni

Ungheni

 

Liceul teoretic Mihai Eminescu

com. Sipoteni

Călărași

 

Liceul Teoretic Minerva

Chișinău

Chișinău

 

Liceul Teoretic Alecu Russo

or. Orhei

Orhei

 

Liceul Teoretic Budești

s. Budești

Chișinău

 

Liceul Teoretic Sireți

s. Sireți

Strășeni

 

Liceul Teoretic Universul

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul Jora de Jos

s. Jora de Jos

Orhei

 

Liceul teoretic Universum

com.Sărata Galbenă

Hâncești

 

Gimnaziul Corjova

s. Corjova

Criuleni

 

Liceul Teoretic V. Alecsandri

or. Calarași

or. Calarași

 

Liceul Teoretic Orizont

Chișinău, Ciocana

Chișinău

 

Liceul Teoretic Elada

s. Macarești

Ungheni

 

Liceul teoretic Măgdăcești

s. Măgdăcești

Criuleni

 

Gimnaziul Caracui

s. Caracui

Hâncești

 

Liceul teoretic Ion Suruceanu

s. Suruceni

Ialoveni

 

LT M. Koțiubinski

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul Hârcești

s. Hârcești

Ungheni

 

LT Mihai Viteazul

Chișinău

Chișinău

 

LT George Meniuc

Chișinău

Chișinău

 

LT I. Caragiale

Orhei

Orhei

 

IPȘP Hârbovăț

s. Hârbovăț

Anenii Noi

 

IP gimnaziu A. Guzun

s. Bulboaca

Anenii Noi

 

LT B.P. Hașdeu

s.Olănești

Ștefan Vodă

 

IP gimnaziu M. Sârghi

s. Cioburciu

Ștefan Vodă

 

IP școală primară G. Vieru

Ștefan Vodă

Ștefan Vodă

 

Gimnaziul Oxentea

Dubăsari

Dubăsari

 

L.T. M Sadoveanu

s. Fârladeni

Căușeni

 

LT M. Manole

s. Salcuța

Căușeni

 

LT Mihai Eminescu

or. Bălți

Bălți

 

LT D. Cantemir

or. Bălți

Bălți

 

LT M. Gorki

or. Bălți

Bălți

 

LT A. Mateevici

or. Dondușeni

Dondușeni

 

Gimnaziul V. Cantemir

s. Sofia

Drochia

 

Gimnaziul Bratușenă

or. Edineț

Edineț

 

LT Pan Halipa

or. Edineț

Edineț

 

Gimnaziul Făleștii Noi

or. Fălești

Fălești

 

Gimnaziul V. Alecsandri

s. Scumpia

Fălești

 

LT Ion Creangă

or. Fălești

Fălești

 

Școala primară Florești

or. Florești

Florești

 

Gimnaziul V. Alecsandri

or. Marculești

Florești

 

LT L. Tolstoi

or. Glodeni

Glodeni

 

Gimnaziul Ciuciulea

s. Ciuciulea

Glodeni

 

Gimnaziul Gârbova

s. Gârbova

Ocnița

 

LT C. Stamati

com. Ocnița

Ocnița

 

LT M. Sadoveanu

or. Ocnița

Ocnița

 

LT Ion Creangă

s. Cuizăuca

Rezina

 

LT Ion Creangă

s. Radoaia

Sângerei

 

LT Olimp

or. Sângerei

Sângerei

 

Gimnaziul Pohoarna

s. Pohoarna

Șoldănești

 

Gimnaziul Poiana

s. Poiana

Șoldănești

 

LT Răspopeni

s. Răspopeni

Șoldănești

 

Gimnaziul Salcia

s. Salcia

Șoldănești

 

Gimnaziul Cușmirca

s. Cușmirca

Șoldănești

 

LT P. Rareș

or. Soroca

Soroca

 

IPLT Principesa N. Dadiani

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul N 68

s. Dobrogea

Chișinău

 

IPLT Mitropolit N. Vornicescu

s. Lozova

Strășeni

 

Gimnaziul Dolna

s. Dolna

Strășeni

 

IPLT I. Creangă

s. Micleușeni

Strășeni

 

LT I. Inculeț

s. Vorniceni

Strășeni

 

IP Gimnaziul Cucuruzeni fil. Zorile

s. Zorile

Orhei

 

IP Gimnaziul Cucuruzeni fil. Zorile

s. Cucuruzeni

Orhei

 

LT Gogol

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul Lucașeuca

s. Lucașeuca

Orhei

 

Ediția II

Anul de studii 2020-2021

 

Gimnaziul Jora de Sus

s. Jora de Sus

Orhei

 

Gimnaziul Feodor Ostapciuc

s. Sămănanca

Orhei

 

Gimnaziul Sat. Mitoc

Satul Mitoc

Orhei

 

Gimnaziul sat. Step Soci

s. Step Soci

Orhei

 

Gimn Ciulucani

s. Ciulucani

Telenești

 

LT Dragoș Vodă

com. Stăuceni

Chișinău

 

LT G. Călinescu

Chișinău

Chișinău

 

LT Alecu Russo

Chișinău

Chișinău

 

Gimn Durlești

or. Durlești

Chișinău

 

LT Ruseștii Noi

s. Ruseștii Noi

Ialoveni

 

LT Petre Ștefănucă

O. Ialoveni

Ialoveni

 

Gimn. Stețcani

Stețcani

Criuleni

 

Gimn. Miclești

s. Miclești

Criuleni

 

Gimn. Țibirica

s. Țibirica

Călărași

 

Gimn. Bahmut

s. Bahmut

Călărași

 

Gimn. Bumbăta

s. Bumbata

Ungheni

 

Gimn Cioropcani

s. Cioropcani

Ungheni

 

Gimn. Stolniceni

s. Stolniceni

Ungheni

 

Gimn. Morenii Noi

s. Morenii Noi

Ungheni

 

Gimn Frăsinești

s. Frăsinești

Ungheni

 

Gimn. Mănoilești

s. Mănoilești

Ungheni

 

Gimn. Alexeevca

s. Alexeevca

Ungheni

 

Gimn. O. Pupeza

s. Corbu

Dondușeni

 

Gimn. Larga

s. Larga

Briceni

 

Gimn. S.S. Cibotaru

s. Cobâlea

Șoldănești

 

Gimn. Roșietici

s. Roșietici

Florești

 

Gimn. Prăjila

s. Prăjila

Florești

 

Gimn. Gh. Râșcanu

or. Râșcani

Râșcani

 

Gimn Valeriu Ghereg

s. Pârjota

Râșcani

 

LT Al.cel Bun

or. Rezina

Rezina

 

Gimn I. Dumeniuk

s. Călugar

Fălești

 

LT I. Pelivan

s. Răzeni

Ialoveni

 

Gimn Cobusca Veche

s. Cobusca Veche

Anenii Noi

 

IP Gimn D. Cantemir

or. Ștefan Vodă

Ștefan Vodă

 

IP Gimn Floreni

s. Floreni

Anenii Noi

 

Ip Gimn -Grădinița merenii Noi

s. Merenii noi

Anenii Noi

 

IP LT B.P.Hașdeu

s. Olănești

Ștefan Vodă

 

IP gimn G. Vieru

s. Chetrosu

Anenii Noi

 

IPLT M. Sadoveanu

s. Giurgiulești

Cahul

 

IPLT M. Eminescu Comrat

Comrat

Comrat

 

IP Gimn-Grădiniță I. Crețu

s. Găvănoasa

Cahul

 

IP Gimn V. Moga

s. Feștelița

Anenii Noi

 

Gimn Rudi

s. Rudi

Soroca

 

IP Gimn Gura Bâcului

s. Gura Bâcului

Anenii Noi

 

IP Gimn Geamăna

s. Geamăna

Anenii Noi

 

IP CE GG Luceafărul

s. Delacău

Anenii Noi

 

LT Gh Biruitorul

or. Ocnița

Ocnița

 

LT Nr1

Briceni

Briceni

 

LT M. Eminescu

Otaci

Ocnița

 

LT D. Cantemir

Edineț

Edineț

 

Gimn. Edineț

Edineț

Edineț

 

IP Gimn Constantinovca

s. Constantinovca

Căușeni

 

IP Gimn Ciobanovca

s. Ciobanovca

Anenii noi

 

IP ȘC primară Baurci

s. Baurci

UTA Gagauzia

 

IP LT Nr 2

Ceadâr-Lunga

UTA Gagauzia

 

IPLT Tvardița

s. Tvardița

Taraclia

 

IPLT Dezghinjea

s. Dezghinjea

UTA Gagauzia

 

LT Moșcov

Ceadîr Lunga

UTA Gagauzia

 

IPLT M. Tretiacov

Comrat

UTA Gagauzia

 

IPLT Tomai

s. Tomai

UTA Gagauzia

 

IP Genarl I. Inzov

Taraclia

Taraclia

 

IP Gimn V. Topal

s. Congaz

UTA Gagauzia

 

IP LT Baurci

s. Baurci

UTA Gagauzia

 

IP Gimn. F.A. Angheli

s. Gaidar

UTA Gagauzia

 

IPLT A. Pușkin

or. Basarabeasca

Basarabeasca

 

IPLT Tanasoglo

s. Chiriet-lunga

UTA Gagauzia

 

IP Gimn V. Corolenco

s. Moscovei

Cahul

 

IPLT I. Vazov

Taraclia

Taraclia

 

IPLT Boris Iacoglo

s. Copceac

UTA Gagauzia

 

Ediția III

Anul de studii 2021-2022

 

IP Gimnaziul Maximovca

s. Maximovca

Anenii Noi

 

IP Gimn S. Gradiște

s. Gradiște

Cimișlia

 

IP Gimn S. Cenac

s. Cenac

Cimișlia

 

IP LT Mihai Eminescu

s. Sadaclia

Basarabeasca

 

IP Gimn Mircea cel Bătrîn

s. Moscovei

Cahul

 

IP Gimn Alexandru cel Bun

com. Larga Nouă

Cahul

 

IP Gimn Grigore Vieru

s. Coștangalia

Cantemir

 

IP LT Alexei Mateevici

s. A.I.Cuza

Cahul

 

IP Gimn-grădiniță Serghei Rahmaninov

or. Cahul

Cahul

 

IP Gimn Cîietu

s. Cîietu

Cantemir

 

IP LT Nicolae Mihai

s. Ciobalaccia

Cantemir

 

IP Gimn Nicolae Iorga

s. Burlacu

Cahul

 

IP Gimn-grădiniță Lingura

s. Lingura

Cantemir

 

IP Gimn Vasile Pârvan

s. Gotești

Cantemir

 

IP LT Mihai Eminescu

s. Slobozia Mare

Cahul

 

IP Gimn Mihai Eminescu

or. Cantemir

Cantemir

 

IP Gimn Ion Creangă

s. Cania

Cantemir

 

IP LT Ioan Vodă

or. Cahul

Cahul

 

IP Gimn Beșghioz

s. Beșghioz

UTA Gagauzia

 

IP Gimn "Mihai Viteazul"

s. Carahasani

Ștefan Vodă

 

IP Gimn Dm.Cantemir

s. Semionovca

Ștefan Vodă

 

IP LT OLIMP

s. Puhăceni

Anenii Noi

 

IP Gimnaziul s.Cobusca Noua            

s. Cobusca Nouă

Anenii Noi

 

IP Gimnaziul Ion Creangă

s. Copceac

Ștefan Vodă

 

IP s.Răscăieți

s. Răscăieți

Ștefan Vodă

 

LT s.Doroțcaia                    

s. Doroțcaia

Dubăsari

 

IP LT Alexandru Agapie

s. Pepeni

Sîngerei

 

IP Gimn Păpăuți

s. Păpăuți

Rezina

 

IP Gimn Petrunea

s. Petrunea

Glodeni

 

IP LT Visoca

s. Visoca

Soroca

 

IP Gimn Nicolae Cornea

s. Zastînca

Soroca

 

IP Gimn Rublenița

s. Rublenița

Soroca

 

IP LT Mihai Eminescu

or. Fălești

Fălești

 

IP Gimn Ștefan cel Mare

s. Lipnic

Ocnița

 

IP Gimn Rujnița

s. Rujnița

Ocnița

 

IP Gimn Nicoreni

s. Nicoreni

Drochia

 

Gimn Biești

s. Biești

Orhei

 

LT Alexandru Ioan Cuza

Chișinău

Chișinău

 

Școala Primară Năpădeni

s. Năpădeni

Ungheni

 

Gimn Cișmea

s. Cișmea

Orhei

 

LT B.P.Hașdeu

Chișinău

Chișinău

 

LT Țipala

com. Țipala

Ialoveni

 

Gimnaziul nr.42

or. Codru

mun. Chișinău

 

Gimn Negurenii Vechi

s. Negurenii Vechi

Ungheni

 

LT Dm.Cantemir

Chișinău

Chișinău

 

Gimn Onițcani

Onițcani

Criuleni

 

LT Gheorghe Asachi

Chișinău

Chișinău

 

Gimn Hrușova

com. Hrușova

Criuleni

 

Gimn Alexandru Donici

s. Ciuciuleni

Hîncești

 

Gimn Slobozia-Dușca

s. Slobozia-Dușca

Criuleni

 

Școala-grădiniță 152 Pas cu Pas

Chișinău

Chișinău

 

LT Alexandr Puskin

Chișinău

Chișinău

 

Ediția IV

Anul de studii 2022-2023

 

Gimnaziul nr.49

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul Nicolae Costin

Chișinău

Chișinău

 

Gimnaziul Vasile Lupu

s. Susleni

Orhei

 

Gimnaziul Ghetlova

s. Ghetlova

Orhei

 

Gimnaziul Ion Creangă

s. Teleșeu

Orhei

 

LT Zubrești

s. Zubrești

Strășeni

 

Gimnaziul C. Ețco

s. Horodiște

Călărași

 

LT Alexandr Pușkin

Ungheni

Ungheni

 

Gimnaziul Costuleni

s. Costuleni

Ungheni

 

Gimnaziul Gherman

s. Gherman

Ungheni

 

Gimnaziul Vasile Vasilache

s. Unțești

Ungheni

 

Gimanziul Sinești

s. Sinești

Ungheni

 

Gimnaziul Dm. Cantemir

Or. Cornești

Ungheni

 

Gimanziul Văratic

s. Văratic

r-nul Ialoveni

 IP Gimnaziul Stepan Curoglo

s. Curoglo

Comrat

 IP Gimnaziul Delta

s.Tartaul

Cantemir

 IP Gim-grădință Suleyman DemirelComrat

Comrat

 IP Gimnaziul Nichita Stănescus. Pașcani

Cahul

 IP Gimnaziul M. Kogălniceanus. Cotihana

Cahul

 IP Gimnaziul Ion Cojocarus. Țiganca

Cantemir

 IP Gimnaziul Sărățica Nouăs. Sărățica Nouă

Leova

 IP LT Mihail Gubugloor. Ceadâr Lunga

Comrat

 IP LT Dmitrii MavrodiComrat

Comrat

 IP LT Semion Baranovskis. Copceac

Ștefan Vodă

 IP LT Constantin Spătaruor. Leova

Leova

 IP Gimanziul Nicolae Botgross. Chioselia

Cantemir

 IP LT Grigore Vierus. Chioselia Rusă

Comrat

 LT Academician Ion Bostans. Brînza

Cahul

 IP LT Nicolae Cassos. Chișcăreni

Sângerei

 IP Gimnaziul Diomid Ghermans. Risipeni

Fălești

 IP LT Mihai EminescuEdineț

Edineț

 IP Gimnaziul Alexandru Lupașcus. Volovița

Soroca

 Gimnaziul Putinestis. Putinești

Florești

 Gimnaziul Ciuciuienis. Ciuciuieni

Sângerei

 IP Gimnaziul Hlinaias. Hlinaia

Edineț

 IP Gimnaziul Ștefan cel Mares. Navârneț

Fălești

 IP Gimnaziul Igor Vierus. Cernoleuca

Dondușeni

 IP LT Ștefăneștis. Ștefănești

Florești

 IP LT Mihai EminescuFlorești

Florești

 IP Gimnaziul Mihai EminescuGhindești

Soroca

 IP Liceul Teoretic A. MateeviciȘoldănești

Dondușeni

 LT Vasile SuhomlinskiEdineț

Edineț

 LT Cuhureștii de Suss. Cuhurești

Florești

 IP Gimnaziul Dimitrie Cantemir  
 IP Gimnaziul Adrian Păunescus. Copăceni

Sângerei

 "Тираспольская средняя школа №17 им. В.Ф. Раевского"Tiraspol

Tiraspol

 "Бендерская основная общеобразовательная школа №4 им. Д.Е. Кузьмина"Bender

Bender

 "Бендерская средняя общеобразовательная школа № 18"Bender

Bender

 "Слободзейский теоретический лицей-комплекс им.П.К.Спельник"Slobozia

Slobozia

 "Чобручская СОШ №3"Cioburciu

Cioburciu

 "Ташлыкская общеобразовательная средняя школа Григориопольского района им.А.Антонова"Tașlîc

Tașlîc

 "Ближнехуторская средняя общеобразовательная школа"Slobozia

Slobozia

 "Кицканская средняя общеобразовательная школа №2"Chițcani

Slobozia

 "Рыбницкая русская средняя общеобразовательная школа № 3"Rîbnița

Rîbnița

 «Рыбницкая русско-молдавская средняя общеобразовательная школа № 9»Rîbnița

Rîbnița

 "Красненьская русская средняя общеобразовательная школа им. Т.Г. Шевченко"s.Crasnencoe

Rîbnița

 "Молдавская средняя общеобразовательная школа  № 3"Dubăsari

Dubăsari

 "Русская средняя общеобразовательная школа  № 5"Dubăsari

Dubăsari

 "Красно-Виноградарская основная общеобразовательная русско-молдавская школа"Dubăsari

Dubăsari

 "Общеобразовательная школа- детский сад с.Хрустовая"s. Hrustovaia

Camenca

 "Тираспольская средняя школа №5"Tiraspol

Tiraspol

282Tartaul de Salcies. Tartaul de Salcie

Cahul

 

Treapta GIMNAZIALĂ

Lista instituțiilor de învățământ în care au fost organizate clasele specializate de fotbal 2020/2023 

Nr.Instituția de învățământClase deschise
1LT “George Călinescu” - str. Ceucari, 7V,VI
2LT “Gaudeamus” - str. P. Zadnipru, 14/4V, VI
3LT “M. Viteazul” -str. Mitr. Gurie Grosu, 4aV, VI, VII
4LT “N. Gogol” -  str. Șciusev, 90V, VI, VII
5LT “N. Iorga” - str. Valea Crucii, 4/2V,VI
6LT “L. Deleanu” -str. L. Deleanu,5/4VII
7LT “Grigore Vieru” - comuna BăcioiVI
8LT “M. Eminescu” - com. Sipoteni, r. CălărașiVII
9LT “I. Vazov” - TaracliaVII
10LT “T. Zanet” CongazVI
2022/2023 nou intrați în proiect
11LT “Universul” ChișinăuV
12LT “M. Eminescu” CimișliaV
13LT “M. Eminescu” UngheniV
14LT “I. L. Caragiale” OrheiV
15LT “Hyperion" DurleștiV
16LT Alexandru cel Bun,SângeraV
17LT M. Sadoveanu OcnițaV