• Fii alături de Echipa Țării

FMF a câștigat premiul UEFA Grassroots 2021/22

05 apr 2022 de Ion Buga

Federația Moldoveanscă de Fotbal a devenit una din cele cinci cîștigătoare ale premiilor UEFA Grassroots 2021/22. Forul fotbalistic a triumfat la categoria Cea mai bună inițiativă de participare prin proiectul social-sportiv FOTBAL ÎN ȘCOLI
 

”Fotbal în școli” este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, proiectul este implementat cu succes în peste 200 de instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți în cadrul cursurilor organizate de Federația Moldovenească de Fotbal. 

 

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii ani. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal. Toate aceste direcții de dezvoltare au fost centralizate în cel mai mare proiect-social sportiv “Fotbal în școli”, care este unul dintre pilonii principali în strategia FMF. Proiectul a fost lansat pe 9 decembrie 2019 și face parte din ciclul de campanii privind dezvoltarea fotbalului și a sportului în general în rândurile copiilor, a modului sănătos de viață.

 

Începînd cu anul 2010, premiile UEFA Grassroots au celebrat excelența fotbalului juvenil la nivel european, evidențiind eroii necunoscuti a căror dăruire permite jocului să prospere și oferă o bază pentru dezvoltarea mai largă a sportului. Candidații sunt nominalizați de asociațiile naționale membre ale UEFA, iar câștigătorii premiilor sunt selectați de Comitetul Executiv al UEFA, în urma recomandărilor făcute de Comitetul de bază al organizației și de Comitetul de dezvoltare și asistență tehnică. 

 

Premiile UEFA Grassroots sunt atribuite la următoarele categorii:
- Cel mai bun club de amatori 
- Cel mai bun club profesionist 
- Cea mai bună inițiativă de participare 
- Cea mai bună inițiativă pentru persoanele cu dizabilități 
- Cea mai bună inițiativă socială

 

Fiecare câștigător prezintă cluburi și inițiative care oferă locuri sigure și plăcute pentru ca toată lumea să se bucure de fotbal, indiferent de vârstă, abilitate, sex sau mediu.