Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
În orașul Tubize, Belgia, a avut loc primul seminar UEFA cu tematica "Protecția copiilor și tinerilor".
Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la acest eveniment de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”.
În cadrul întrunirii, fiecare participant a avut posibilitatea să facă un schimb de opinii și experiențe cu colegii din alte țări și cu experții UEFA, care au făcut cunoștință cu cele mai recente evoluții și statistici în domeniul protecției copiilor și tinerilor în sport, în special în fotbal. Timp de 2 zile, la seminar au fost propuse și prezentate modalități de protejare a celor 20 de milioane de copii care joacă fotbal în Europa.
"Copiii și tinerii sunt în centrul fotbalului. Cu acest seminar găzduit cu amabilitate de Asociația Regală Belgiană de Fotbal (RBFA), noi reafirmăm angajamentul nostru de a ne asigura că investițiile făcute în fotbal sunt sigure, pozitive și plăcute. Împreună cu membrii noștri afiliați ne vom asigură că vom implementa eficient politicile de protecție a copiilor și a tinerilor în fotbal la nivel național, vom proteja copiii, vom preveni și vom reacționa corect la toate formele de vătămare care pot apărea",
a declarat Michele Uva, directorul UEFA Fotbal și Responsabilitate Socială.
Federația Moldovenească de Fotbal susține activ promovarea Drepturilor Copiilor în societate, în special în sport, aderând la principiile UEFA și FIFA. În acest sens, FMF implementează proiectul „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, care are drept scop asigurarea unui mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Republica Moldova.
Pe 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. Convenția privind drepturile copilului este un instrument esențial pentru promovarea și protecția drepturilor tuturor copiilor, cuprinzând toate drepturile civile, culturale, economice, politice și sociale pe care le au copiii.
Seminar UEFA. Protecția copiilor și tinerilor