• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori. Refresh Course, licența UEFA PRO

18 noi 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori a organizat pe 18 noiembrie un Refresh Course pentru antrenorii ce dețin licența UEFA PRO.

Lectorul Cursului a fost reprezentantul UEFA, Sandu Tabîrcă din România, iar tematica – “Modelări tactice, sistem contra sistem. Inițiere, construcție de la poartă în sistem 1-4-3-3, contra celor mai des utilizate patru sisteme".

La cursurile, care au avut loc la centrul de pregătire Vatra din Vadul lui Vodă, au participat 17 antrenori.

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 18 noiembrie:
1. Viorel Frunza
2. Serghei Cebotari
3. Vladimir Gudev
4. Dorin Bambuleac
5. Igor Negrescu
6. Eugeniu Malovata
7. Eduard Blănuța
8. Alina Stețenco
9. Igor Ursachi
10. Valeriu Oloieru
11. Andrei Radiola
12. Serghei Truhanov
13. Nicolai Bunea
14. Dănuț Oprea
15. Ernest Gulceac
16. Vladislav Pastîrnac
17. Serghei Dubrovin

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2021 Școala federală de antrenori a emis 55 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 442 antrenori
B UEFA- 175 antrenori
A UEFA - 109 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 54 antrenori 
A GK UEFA - 11 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori 
În curs - 185 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.