• Поддержи национальную сборную

Fotbal de Ziua Independentei

30 aug 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Nicolae Buceațchi, din Canada, special pentru FMF.md

 

În diversitatea evenimentelor consacrate Zilei Independenței s-a înscris și turneul la minifotbal, organizat la Montreal, Canada, de catre echipa A.S. Moldova futsal. Aflat la cea de-a doua ediție, turneul a reunit patru formații: două reprezentative ale Clubului A.S. Moldova futsal, F.C. Loups Montreal, precum și invitata specială, echipa F.C. OBRY, completată cu jucători de origine ucraineană.

 

Sportul și, în special, fotbalul, denumit în Canada soccer, constituie o pasiune a sufletului pentru majoritatea concurenților prezenți pe teren, o modalitate de afirmare. În deschidere, cele patru formații au jucat după sistemul turneu, pentru ca în faza decisivă să se califice prima componență a Clubului A.S. Moldova futsal (foto în tricouri albe), precum și invitata competiției, reprezentativa ucraineană F.C. OBRY. Oaspeții au reușit să deschidă scorul în prima repriză, dar avantajul de 1-0 a fost de scurtă durată. Mai întâi Mihai Bletea a reușit egalarea, iar spre sfirșitul timpului regulamentar Damir Salinov a fructificat o greșeala copilarească în careul advers și a trimis precis balonul în poartă. Scor final 2-1 pentru A.S. Moldova futsal, însă supărarea pentru înfrângere a ucrainenilor a fost de scurtă durată. Echipele participante s-au reunit împreună pentru o poză, ce merită să înfrumusețeze albumul fiecărui jucător.

 

”Suntem bucuroși pentru faptul că am reușit să organizăm de Ziua Independenței acest concurs sportiv, iar pe viitor dorim să mărim lista echipelor participante”, a declarat pentru FMF.md Valeriu Puitârziu, presedintele A.S. Moldova futsal, organizator.

 

La ceremonia de premiere primele trei clasate s-au învrednicit de cupe comemorative și cadouri din partea organizatorilor. Cu diplome speciale au fost mentionați Nicolae Ursu, recunoscut drept cel mai bun portar, iar Alexandru Gubins a fost recunoscut drept cel mai bun marcator. Căpșuna de pe tortă a constituit-o evoluarea Ansamblului de dansuri populare VATRA, care a oferit o adevarată bucurie sufletească fiecarui jucător, parinte și copil. Hora prieteniei a constituit un final reușit al acestei frumoase sărbători sportive.