• Support National Team

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 5 în cifre

30 aug 2022 de Anatolie Bodean

*În 4 meciuri au fost marcate 15 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 9), în mediu – 3,75 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 46 goluri (gazdele – 20, oaspeţii – 26), în mediu - 2,3 goluri pe meci.

 

*Oaspeții au câștigat trei meciuri, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 20 de meciuri. Gazdele au câştigat 5 partide, oaspeţii - 8, iar alte 7 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocurile Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*În această etapă nu au fost acordate lovituri de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 6 penalty-uri, dintre care 4 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 19 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 99 cartonaşe galbene, dintre care 21 jucătorilor echipei Sfîntul Gheorghe. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul campionatului au fost arătate 3 cartonaşe roșii, dintre care 2 pentru Milsami.

 

*Ibrahim Jibril (Sfîntul Gheorghe) a marcat din nou și conduce în clasamentul golgheterilor, cu 5 reușite. El este urmat de Steve Ambri (Sheriff), Radu Gînsari (Milsami) și Eugeniu Sidorenco (Zimbru), tustrei cu câte 3 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (10 goluri) și cea mai bună apărare (3 goluri primite) îl are Sheriff.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 3015 spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 21.608 de spectatori, în mediu câte 1.080 de oameni pe meci.

 

*Sheriff este neînvinsă de 13 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent.

 

*Milsami a întrerupt seria de 8 meciuri fără înfrângere.

 

*Dinamo-Auto nu a mai câștigat de 9 etape și încă rămâne singura echipă fără gol marcat în acest sezon al Super Ligii.

 

*Zimbru nu a obținut victorie în ultimele 7 etape.

Foto: Dacia Buiucani