• Support National Team

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova va lupta pentru un loc la Jocurile Mondiale pe plajă

08 aug 2022 de Ion Buga

O nouă provocare pentru naționala de fotbal pe plajă a Moldovei. La scurt timp după ce a devenit campioană europeană în Divizia B și a promovat în elita europeană, dar și s-a calificat la Jocurile Europene 2023, echipa noastră va lupta pentru un loc și la Jocurile Mondiale pe plajă de anul viitor. 


Luni, 8 august, la sediul Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă (BSWW) a avut loc tragerea la sorți a etapei preliminare europene. În calificări vor participa 13 naționale care au fost împărțite într-o grupă de patru și trei grupe a câte trei echipe:

 

Grupa A: Italia, Franța, Norvegia
Grupa B: Portugalia, Germania, MOLDOVA
Grupa C: Elveția, Ucraina, Azerbaidjan
Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Suedia

Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în faza play-off.


Turneul de calificare se va disputa în Catania, Italia, în perioada 29 august - 4 septembrie. Din zona europeană la Jocurile Mondiale pe plajă, care vor fi găzduite de Bali, se vor califica cele mai bune 5 selecționate. 

 

Prima ediție a Jocurilor Mondiale pe plajă a avut loc în Qatar în 2019. Brazilia a câștigat turneul de fotbal pe plajă, după victoria cu 9-3 în finala cu Rusia.


Aceste întreceri constituie un eveniment sportiv global creat de Asociația Comitetelor Naționale Olimpice (ANOC) și care combină plaja cu sporturile de top pentru a crea jocuri extrem de atractive. Este singurul festival care pune accent pe sporturile pe plajă, acvatice și de acțiune.