• Support National Team

Seminar UEFA. Evaluarea proiectelor de dezvoltare a fotbalului de mase

05 aug 2022 de Ion Buga
GALERIE

Dezvoltarea fotbalului de mase (Grassroots) este una din cele 4 direcții prioritare în noua Strategie de dezvoltare a fotbalului moldovenesc. În scopul susținerii mai multor proiecte menite să crească nivelul promovării fotbalului de amatori și îmbunătățirea organizării acestuia, FMF cu suportul UEFA a desfășurat timp de câteva zile un seminar de evaluare a tuturor proiectelor grassroots implementate de Departamentul Tehnic al forului fotbalistic național. Oaspetele seminarului a fost Les Howie, Mentorul UEFA Grassroots. 

 

Împreună cu expertul forului european, colegii din Departamentul Tehnic au stabilit prioritățile de viitor ale proiectelor, au evaluat nivelul actual de dezvoltare, dar și au definit oportunitățile și provocările pe termen mediu. În total, ei au răspuns la 130 de întrebări în fișa de evaluare. În același timp, a fost făcut un schimb de opinii despre planificarea corectă anuală și colaborarea eficientă între departamentele FMF pentru o dezvoltare sustenabilă a fotbalului de mase.

 

Totodată au fost puse în discuție aspecte pentru îmbunătățirea proiectelor și din perspectiva altor direcții de dezvoltare: instruirea antrenorilor, fotbalul feminin, dezvoltarea cluburilor, infrastructură, responsabilitate socială, marketing, digitalizare, parteneriate, relațiile cu autoritățile locale și centrale. 

 

Les Howie a avut și o întrevedere cu președintele FMF, Leonid Oleinicenco. În cadrul acesteia, oficialii au subliniat importanța fotbalului de mase, care constituie linia vitală a fotbalului. 

 

La seminar au mai participat directorul tehnic, Serghei Butelschi, membrul Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare a companiei Teleradio Moldova, Corneliu Popovici, managerii Grassroots, Diana Bulgaru și Cristina Braga, directorul Școlii de antrenori, Dănuț Oprea, managerii oficiilor regionale, Alexei Gheorghiu, Sergiu Ursul, Vitalie Lungu, managerul Școlii de antrenori, Ernest Gulceac.

 

Vă reamintim, Federația Moldoveanscă de Fotbal a devenit una din cele cinci cîștigătoare ale premiilor UEFA Grassroots 2021/22. Forul fotbalistic a triumfat la categoria Cea mai bună inițiativă de participare prin proiectul social-sportiv FOTBAL ÎN ȘCOLI