• Поддержи национальную сборную

Comitetul Executiv. Deciziile din 1 august 2022

01 aug 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, din data de 1 august 2022, convocat în conformitate cu articolul 39.8 al Statutului F.M.F. și al Regulamentului de organizare și funcționare a Comitetului Executiv și al Comitetului de Urgență al FMF, și-a desfășurat ședința de lucru a Comitetului Executiv al FMF, cu participarea a 17 din 19 membri. Ședința a avut loc la Casa Fotbalului din Chișinău.

 

Comitetul Executiv a adoptat următoarele decizii importante:

 

1. A aprobat ordinea de zi din 01.08.2022 prezentată la ședință. 

 

2. Examinând informația prezentată de Nicolai Cebotari – Secretar General FMF, a aprobat Hotărârea Comitetului de Urgență al FMF nr. 222 din 15.07.2022 cu privire la înlocuirea denumirii echipelor participante în Liga 1 și Liga 2, Hotărârea Comitetului de Urgență al FMF nr. 223 din 18.07.2022 cu privire la transferarea disputării meciului FC Milsami – FC Dinamo-Auto din cadrul etapei I-a, Super Liga, a Campionatului R. Moldova la fotbal, ediția 2022/2023 și Hotărârea Comitetului de Urgență al FMF nr. 224 din 22.07.2022 cu privire la transferarea disputării meciului FC Zimbru – FC Sheriff din cadrul etapei I-a, Super Liga, a Campionatului R. Moldova la fotbal, ediția 2022/2023.

 

3. A aprobat Agenda Congresului Ordinar nr. XX al FMF. În context, a decis de a expedia și de a aduce la cunoștință membrilor afiliați ai FMF: invitația, agenda și materialele Congresului Ordinar, nr. XX al FMF, conform prevederilor statutare ale FMF, inclusiv prin plasarea pe pagina web a FMF.

 

4. A hotărât de a suporta din contul FMF cheltuielile de cazare a tuturor delegaților membrilor FMF convocați la Congresul nr. XX din 19 august 2022, care vor solicita acest lucru în temeiul art.38 lit. „c” din Statutul FMF.

 

5. La propunerea Secretarului General FMF, Nicolai Cebotari, în temeiul art. 40 și 74.1 al Statutului Federației Moldovenești de Fotbal, Comitetul Executiv a definit expresia din Statutul FMF ”funcții similare ca competență a funcțiilor de conducere”. 

 

6. A aprobat modificarea ”Normelor financiare ce se referă la articolul 23.2” din Regulamentul Campionatului R. Moldova la Fotbal.

 

7. A aprobat omologarea rezultatelor (clasamentele finale) Campionatului R. Moldova la fotbal copii și juniori, ediția 2021/22.

 

8. A decis modificarea articolului 89 al proiectului Statutului:

a) paragraful 3, se adaugă următorul text după cuvintele ”...al comitetelor independente, ”numiți de Comitetul Executiv sau””, în continuare după text.

b) paragraful 4 devine paragraful 5, iar paragraful 4 va avea următorul text: ”Orice prevedere în actele FMF referitoare la Comitetul de Competiții, Comitetul de Disciplină și/sau Comitetul Privind și Transferul Jucătorului la data intrării în vigoare a prezentului Statutului se modifică în sensul următor:

(i) atribuțiile Comitetului de Competiții sunt transferate Comisiei de Disciplină, iar membrii desemnați (numiți) în Comitetul de Disciplină sunt transferați în Comisia privind statutul și transferul jucătorului; Comitetul de Competiții este redenumit în Comisia de Disciplină, Comitetul de Etică în Comisia de Etică, Comitetul de Apel în Comisia de Apel, iar Comitetul de Disciplină în Comisia privind statutul și transferul jucătorului”.

  

9. A decis modificarea componenței Comitetului de Etică al FMF după cum urmează:

a) a exclude pe Dănuț Oprea și Natalia Chiriac;

b) a transfera de la Comitetul de Apel al FMF în componența Comitetului de Etică pe Iurie Melinteanu;

c) a numi pe Alexandru Tean în calitate de membru.

- A modifica componența Comitetului de Competiții după cum urmează:

a) a exclude pe Igor Soltanici, Anatoli Ostap și Alina Capațîna;

b) a transfera de la Comitetul de Apel în componența Comitetului de Competiții pe Oleg Slobozean;

c) a numi pe Vitalie Onică în calitate de membru.

- A modifica componența Comitetului de Apel după cum urmează:

a) a numi pe Constantin Roșca și Oleg Rotari în calitate de membri ai Comitetului de Apel.