• Support National Team

Masculin (Naționale)

Virgiliu Postolachi, la UTA Arad

20 iul 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean Virgiliu Postolachi a semnat astăzi cu formația românească UTA Arad un contract pe o perioadă de doi ani.

 

UTA Arad a anunțat că l-a transferat pe Virgiliu Postolachi, după ce a plătit grila de formare clubului PSG, singurul obstacol care a stat în calea realizării mutării până acum.

 

Atacantul moldovean a efectuat stagiul de pregătire de la Rogla (Slovenia), în perioada 21 iunie – 1 iulie, împreună cu echipa condusă de Ilie Poenaru. Postolachi a impresionat în perioada de pregătire la amicalul câștigat de ”Bătrâna Doamnă”, 5-1 cu Maritsa Plovdiv. Virgiliu Postolachi a reușit o dublă, iar al doilea gol a fost o adevărată capodoperă.

 

Virgiliu Postolachi (22 ani) este originar din Edineț, dar s-a stabilit în Franța alături de părinți. El a crescut la Academia celor de la Paris Saint-Germain, acolo unde a evoluat la toate grupele de vârstă. Are două titluri de campion al Franței cu echipa U17 a parizenilor, în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Atacantul s-a remarcat la PSG, în UEFA Youth League, ediția 2017/18, reușind să înscrie două goluri în șase meciuri, în poarta lui Celtic și Bayern Munchen.

 

Atacantul moldovean a fost promovat la prima echipă și a reușit, pe 30 iulie 2018, un gol de senzaţie în partida PSG - Atletico Madrid (3-2) din cadrul International Championship Cup. Fotbalistul de 18 ani a jucat 39 de minute şi a adus victoria pentru campioana Franței, în minutul 90+2, cu un şut din afara careului, imparabil pentru Antonio Adan, portarul spaniolilor.

 

El a mai marcat un gol într-o partidă amicală în 2019 contra celor de la Dinamo Dresda, când PSG a învins cu 6-1. 

 

PSG l-a cedat în 2019 la Lille. Un an mai târziu a fost transferat de Mouscron, în Belgia, apoi a fost împrumutat și în Danemarca, la Vendsyssel FF, după care a revenit la Mouscron.

 

Postolachi a debutat în martie 2021 la Naționala Moldovei în meciul cu Insulele Feroe, în preliminariile CM 2022, și a mai adunat două selecții în amicalele cu Uganda și Coreea de Sud. La „tineret” are cinci meciuri.

 

 

Poza colaj: UTA Arad