• Support National Team

Masculin (Naționale)

Vitalie Damașcan, primul gol al sezonului în România!

15 iul 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean Vitalie Damașcan a marcat astăzi unul dintre golurile echipei sale, Sepsi Sfântu Gheorghe în meciul cu Universitatea Craiova (2-2), din prima etapă a Superligii (prima divizie valorică a României).

 

Sepsi a fost condusă la un moment dat cu 2-0, golurile craiovenilor fiind marcate de brazilianul Gustavo Vagenin în minutele 29 și 59. Damașcan a intrat pe teren în minutul 69 și a înscris 4 minute mai târziu pentru 1-2. Scorul final, 2-2, a fost stabilit de Nicolae Păun, în minutul 87.

 

Vitalie Damașcan s-a transferat la Sepsi pe 12 iulie 2021 de la Torino FC, Italia și a semnat un contract valabil pe 4 ani. De atunci Damașcan a jucat pentru formația din Sfântu Gheorghe în 20 de meciuri și a marcat 3 goluri, devenind deținătorul Cupei și Supercupei României.

 

Anterior atacantul de 23 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos. Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite.

 

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 17 meciuri și a marcat 2 goluri. 

 

Foto: Sepsi Sfîntu Gheorghe