• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Daniel Dumbravanu, la Apoel Nicosia

13 iul 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean Daniel Dumbravanu s-a alăturat formației cipriote Apoel Nicosia pentru un împrumut de un an de la SPAL (Italia), cu care se află sub contract până în vara anului 2025. 

 

Noua echipă a lui Dumbravanu a fost fondată pe 8 noiembrie 1926 și evoluează în prima divizie a Ciprului (Liga Cyta). Apoel Nicosia este antrenată de Sofronis Avgousti și are în palmares 28 de titluri de campioană, 21 de cupe și 14 Supercupe ale Ciprului. În ultima ediție de campionat clubul din Nicosia, cu 52 de puncte, s-a clasat pe locul 3 și va juca în turul 2 preliminar al Europa Conference League cu Botev Plovdiv, Bulgaria (21 și 28 iulie).

 

Site-ul oficial al clubului cipriot a anunțat astăzi transferul lui Dumbravanu în Cipru: “Îi urăm bun venit! Îi dorim lui Dumbravanu să sărbătorească cât mai multe victorii în tricoul galben-albastru”.

 

Daniel Dumbravanu are 20 de ani și este originar din Bălți. A jucat pentru Zaria Bălți în ediția 2018. În același an el a semnat un contract cu clubul italian Genoa. Până în anul 2020 el a jucat mai mult pentru echipa de juniori (U-19) a clubului din peninsulă, dar a reușit să debuteze la prima echipă pe 13 ianuarie 2021, într-un meci din optimile de finală ale Cupei Italiei, cu Juventus Torino (2-3).  

 

În ultimii ani Dumbravanu a evoluat la cluburile italiene Pescara, Lucchese, Siena și SPAL, sub formă de împrumut de la Genoa.

 

Pentru Naționala Moldovei a jucat 3 meciuri, cu Israel în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, în amicalul cu Azerbaidjan și contra Kazahstanului în Liga Națiunilor.

 

Foto:  Apoel FC