• Поддержи национальную сборную

Open Fun Football Schools la Centrul Republican pentru Copii cu Dizabilități

01 iun 2022 de Ion Buga
GALERIE

Ziua Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, cînd la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor - UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi dedicată copiilor.

 

Astăzi, micuții de la Centrul Republican pentru Copii cu Dizabilități, la fel au avut parte de o sărbătoare frumoasă dedicată Zilei Internaționale a Copilului. Echipa proiectului Federației Moldovenești de Fotbal - Open Fun Football Schools - a organizat un eveniment fotbalistic, la care au participat 40 de copii cu diverse necesități speciale. Ei au însușit unele elemente de bază din fotbal și au avut ocazia să le demonstreze în meciurile organizate în timpul evenimentului. Toții copiii au fost foarte entuziasmați și au demonstrat faptul că sportul este pentru toți!

 

Totodată, angajații centrului au organizat workshop-uri, unde copiii au desenat în aer liber, au făcut diverse compoziții și s-au distrat de minune.

 

Buna organizare a evenimentului a fost asigurată de către coordonatorul proiectului CCPA / OFFS Moldova, Svetlana Patraș, asistentul coordonator, Iuliana Romanenco, instructor OFFS, Oxana Spataru, Directorul CRRC, Ecaterina Gincota și personalul centrului psihologi, logopezi, kinetoterapeuți.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Foto: Aurelia CIOBANU