• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Liga Națională la fotbal feminin. Totalurile sezonului 2021/22

30 mai 2022 de Maria Teeşanu

S-a încheiat o nouă ediție a campionatului Moldovei la fotbal feminin - Liga Națională. Competiția a început pe 12 septembrie 2021 și s-a încheiat pe 29 mai 2022. Site-ul nostru vă prezintă mai multe detalii statistice despre rezultatele ediției 2021/2022.

În total au fost disputate 45 de meciuri. Gazdele au câştigat 19 partide, oaspeţii – 11, iar altele 15 s-au terminat nedecis. Pe parcursul sezonului au fost marcate 122 de goluri, gazdele – 75, oaspeţii – 47, în mediu - 2,71 goluri pe meci.

FC Maksimum Cahul a devenit în premieră campioana Moldovei la fotbal feminin după ce a reușit să rămână neînvinsă în toate cele 15 partide disputate. Formația pregătită de Petru Dragomir a fost urmată în clasament de către Agarista CSF Anenii Noi (antrenor Alexei Gladun) cu 33 de puncte și Real Succes (antrenor Victor Greapca) cu 16 puncte.

Foto: FC Maksimum (Facebook)

Vicecampioana, Agarista CSF Anenii Noi s-a remarcat la capitolul goluri marcate – 39. La polul opus se află Real Succes cu - 36 goluri primite. Cea mai bună apărare a avut echipa FC Maksimum, numai 8 goluri încasate.

Cele mai multe goluri într-un meci au fost înscrise în întâlnirea etapei a X-a, FC Maksimum - Real Succes, scor 9-2.

Iuliana Colnic (FC Maksimum) a devenit cea mai bună marcatoare a stagiunii, cu 22 de goluri. Ea a fost urmată de Anisia Său (CS Noroc/Agarista CSF Anenii Noi) cu 9 goluri și Doina Ciobanu (FC Maksimum) cu 7 goluri.

Iuliana Colnic 


La capitolul disciplinar, arbitrii au sancționat jucătoarele cu 78 de cartonale galbene, iar cele mai multe le-a acumulat Noroc – 20, iar cele mai puține le-au primit jucătoarele de la PGU ȘS4-Legia - doar 5. De asemenea pe parcursul sezonului au fost acordate 4 cartonașe roșii, două dintre care echipei Real Succes.

Alina Brînza (Agarista CSF Anenii Noi), Carina Doiban (CS Noroc), Anastasia Bordeniuc, Felicia Guțu și Margareta Onofraș (tustrei, FC Belceanka) sunt singurele jucătoare care au acumulat 3 cartonașe galbene de-a lungul sezonului.

Clasamentul Ligii Naționale și toate rezultatele meciurilor le găsiți AICI.

Reamintim că Liga Națională la fotbal feminin a fost organizată în premieră de către FMF în anul 2020, o organizație nou-fondată, care are menirea de a realiza trecerea fotbalului feminin de la nivel amator la următoarea treaptă, cea de semi-profesionist.

Campionatul Republicii Moldova la fotbal feminin reprezintă una din cele patru direcții de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pe termen mediu, stabilite de echipa FMF în noua politică de dezvoltare – ”Strategia 2020-2024”. Federația își consolidează eforturile pentru crearea unei competiții interne atractive, de calitate înaltă, care va prezenta interes atât pentru spectatori, cât și pentru investitori.

Foto: Agarista CSF Anenii Noi (Facebook)