• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Școala deschisă de fotbal distractiv în raionul Telenești

24 mai 2022 de Ion Buga
GALERIE

Pe 23 mai echipa proiectului CCPA/OFFS Moldova a vizitat satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești, unde a avut loc ultima zi a proiectului Federației Moldovenești de Fotbal - Open Fun Football Schools din această regiune.

 

Timp de trei zile copiii din satele Codrul Nou, Zahareuca și Sărătenii Vechi au participat la activitățile fotbalistice organizate de către antrenorii OFFS. Copiii au avut ocazia să își demonstreze toate abilitățile învățate în primele două zile, cum ar fi fente, dribbling, șuturi spre poartă, coordonare etc. La Cupa OFFS au participat toți cei 90 de copiii. Printre aceștia s-au regăsit și 10 copii cu cerințe educaționale speciale, care au demonstrat că fotbalul este pentru toți.

 

De asemenea, în cadrul activității au fost aplicate și direcțiile programului special Sport - Școală - Poliție, inițiativă care promovează apropierea eforturilor comune la nivel local de prevenire a criminalității juvenile, fiind orientată spre resocializarea copiilor delicvenţi prin implicarea acestora în activități cultural-sportive.

 

La eveniment au mai participat Iuliana Romanenco, Victor Mardari, asistenți ai coordonatorului, Oxana Spataru, Dănuța Chicu, instructori CCPA/OFFS. Buna desfășurare a activității a fost asigurată de Dumitru Sîrbu, lider CCPA din s. Inești, Alexandru Pasat, ofițer principal al SIC al SSP al Inspectoratului de Poliție Telenești, Ion Sofronescu, liderul social, Grigore Burdujan, ofițer principal în cadrul serviciului de interacțiune comunitară, Veronica Cupcea, primarul satului Sărătenii Vechi, si echipa de antrenori din r. Telenești.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 90.000 de copii și 2.500 de antrenori din toate regiunile de pe ambele maluri ale Nistrului.