• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vadim Rață, al optulea gol al sezonului în campionatul României! Vezi golul marcat de mijlocașul moldovean

23 mai 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean, Vadim Rață, a marcat astăzi unicul gol al echipei sale, FC Voluntari în victoria cu 1-0 contra formației Argeș Pitești, din ultima etapă (38) a play-off-ului campionatului României. Rață a înscris după doar 23 de secunde cu o lovitură de cap, după centrarea ideală a portughezului Marcelo Lopes, și a bifat toate cele 90 de minute ale partidei de pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești.

 

Vadim Rață i se alătură lui Kevin Luckassen în topul celor mai rapide goluri din acest sezon. Atacantul lui Sepsi izbutise aceeași performanță în victoria covăsnenilor cu CSU Craiova, 3-1 (etapa a 23-a a sezonului regulat).

 

Acesta este al 8-lea gol marcat de mijlocașul moldovean în cele 38 de meciuri jucate în actuala stagiune a Ligii 1. Rață a mai marcat 1 gol în cele 5 meciuri jucate în Cupa României.

 

Celălalt internațional moldovean, Igor Armaș a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 29.

 

După această victorie, echipa lui Armaș și Rață, FC Voluntari, cu 35 de puncte, a terminat campionatul pe locul 4 - cea mai bună clasare în ierarhia Ligii 1 din istoria clubului ilfovean.

 

Vă reamintim că Vadim Rață evoluează la FC Voluntari din luna iulie 2021, după ce s-a transferat de la o altă echipă românească, Chindia Târgoviște. 

 

Anterior fotbalistul de 29 de ani născut la Chișinău a jucat la Sheriff, FC Tiraspol, Zaria Bălți, Speranța Nisporeni și Milsami Orhei. Cu Sheriff a devenit dublu campion național (2012 și 2013), iar cu Milsami a câștigat Cupa Moldovei în anul 2018.

 

Pentru Naționala Moldovei Vadim Rață a jucat 27 de meciuri și a marcat 1 gol.

 

Foto: FC Voluntari